Vijf enthousiaste bands voor Breda's Most Wanted Vijf enthousiaste bands voor Breda's Most Wanted

Bands kunnen zichzelf op de kaart zetten

, Tekst & foto's: Tessa Gorissen

Vijf enthousiaste bands voor Breda's Most Wanted

Bands kunnen zichzelf op de kaart zetten

Tekst & foto's: Tessa Gorissen ,

At First, Silence, Grandview Avenue, MacSwordfish en The Last Barricades zijn de nieuwe Breda´s Most Wanted. In SoundDog tekenden ze 25 oktober de overeenkomst voor het komende, eerste jaar, Breda’s Most Wanted. De bands zijn geselecteerd vanwege hun grote enthousiasme, laat Herman Sibon van POB weten. “Deze bands hebben zich gelijk na de informatieavond in De Speeltuin opgegeven.”

Waar de bands vooral enthousiast door zijn geworden, is de verscheidenheid aan workshops. Ze krijgen les in PR, marketing, podiumpresentatie en podiumtechniek. De energieke hardrock van At First, elektrorock van Grandview Avenue, bluesrock van MacSwordfish, progressive rock van Silence en de pop sound van The Last Barricades worden in dit tien maanden durende project op dezelfde manier gecoacht, maar dan zo dat iedere band zichzelf vindt en zich ontwikkelt. Daarnaast kunnen ze hun netwerk uitbreiden om zo meer bekendheid te krijgen.

Sommige bands hebben echter meer ervaring dan de anderen. Zo is At First eerder al tweede geworden bij de Bredase Poprock Bandwedstrijd en treedt MacSwordfish al geregeld op als voorprogramma, zij speelden ook op Breda Barst. Grandview Avenue is daarentegen net bezig met de eerste promovideo en Silence timmert ook nog hard aan de weg om bekend te worden in Breda. Toch hebben ze allemaal hetzelfde doel: beter worden in wat ze doen. “We hebben onwijs grote ambities dus we pakken alles aan”, aldus Steven Schneijderberg van Grandview Avenue.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda