Een avond (punk)rocken in The Popcorner Een avond (punk)rocken in The Popcorner

De sfeer zit er in vanaf de eerste minuut

, Tekst: Manoek Lambregts, foto's: Daniël Hereijgers

Een avond (punk)rocken in The Popcorner

De sfeer zit er in vanaf de eerste minuut

Tekst: Manoek Lambregts, foto's: Daniël Hereijgers ,

(Punk)rocken met Shoot The Messenger, Windup Space, en een verrassingsoptreden van A!G!. Op zaterdag 24 oktober stonden deze drie bands in The Popcorner om een avond vol punk en gitaarrock te vullen. The Popcorner wil meer optredens gaan organiseren in de pas uitgebreide locatie in de hoek van het NAC stadion.

Shoot The Messenger opende de avond met een instrumentaal nummer. Meteen werd duidelijk dat deze band heerlijk eigenwijs is, omdat het gehele nummer de rug van zangeres Romy van Ardenne te zien was. De rest van de nummers had tekst die vaak werd herhaald, waardoor de neiging om mee te zingen toenam. Na een tijdje spelen, gingen de gitaren wat minder zuiver klinken. De bandleden kregen dat door en namen tijd om de gitaren te stemmen en de benen te strekken. Ze maakten zich klaar voor ‘snel kutnummer’ zoals de drummer, Jaap Kuyper, aankondigde. Het snelle tempo dat in alle nummers al te horen was, ging nog verder omhoog. Romy en gitarist Chris Gerlach dansten en liepen vrij op het kleine podium. Bassist Daan Lomeijer begon wat stijfjes, maar kwam steeds meer los. Door gebrek aan ruimte was het soms rommelig op het podium. Tijdens het optreden was er geen sprake van een stemmingswisseling; de deuntjes bleven vrolijk. De gekke bekken en de grappige dansjes die de zangeres deed, droegen bij aan de vrolijke sfeer. Shoot The Messenger is een poprockband waarvan je vrolijk wordt.

Hierna kwam het optreden van A!G!. Dit is hun tweede optreden, gisteren maakten ze hun podiumdebuut in De Speeltuin. Ze stonden niet op het affiche met Shoot The Messenger en Windup Space, maar dat maakte ze niet minder energiek. Bastiaan van Hoorn ramde hard op zijn drumstel, Jesse Vos, vocalist, schreeuwde zinnen in de microfoon en Wilco van Poll speelde duister klinkende powerakkoorden. Deze band speelde duidelijk een ander soort punk dan Shoot The Messenger. Dat deze mannen van raggen houden, werd bevestigd door een cover van De Raggende Manne ‘Poep In Je Hoofd’. Jesse trok gezichten zoals Billie Joe Armstrong, frontman van Green Day, dat ook doet. Het optreden was ietwat rommelig door een break die werd vergeten en door het lachen om eigen grappen. Na het nummer ‘Where Is My Beer?’ wilde Jesse bier zien. Romy kwam aan met biertjes voor de hele band, maar dat was niet de bedoeling. “De grap is verpest,” lachte Jesse. Hierna speelden ze nogmaals ‘Where Is My Beer?’. Daarna werden de biertjes wel aangenomen. A!G! is een punkband met een hardere klank.

De afsluiter van de avond was Windup Space. Instrumentaal was het optreden dik in orde. Menno van Marle speelde zijn akkoorden ontzettend strak, broer Steven van Marle speelde ook heel strak op zijn drumstel en Jesse Kwaks, de bassist, kon er ook wat van. Menno zong uit volle borst mee en ging helemaal los op het podium. De drie heren oogden heel ervaren, dat terwijl de band nog maar drie jaar bestaat. Mogelijk leek dat omdat ze wat serieuzer te werk gingen; minder grappen en minder gegiechel dan bij de andere bands. Soms kwam de zanger niet boven het geluid van de instrumenten uit, maar dat draaide dan snel weer bij. Het was te merken dat de bandleden veel plezier hadden in wat ze deden, want er stonden grote glimlachen op hun gezichten. Af en toe leek het wat eentonig te worden, maar dan kwam er een verrassende schreeuw of solo. De zanger vertelde dat ze een nummer hadden opgenomen voor het verzamelalbum December Tapes dat in december uitkomt, maar hij wilde niet zeggen welk nummer. Vervolgens kondigde hij lachend aan dat ze het nummer ‘Sunlight’ gingen spelen. Voor serieuze gitaarrock moet je bij Windup Space zijn.

Gezien: Shoot The Messenger, A!G!, Windup Space. The Popcorner, zaterdag 24 oktober 2015.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda