Popronde Breda maakt programma 2015 bekend Popronde Breda maakt programma 2015 bekend

Bredaas popfestival groeit alweer

, Tekst: Daniël Hereijgers

Popronde Breda maakt programma 2015 bekend

Bredaas popfestival groeit alweer

Tekst: Daniël Hereijgers ,

Popronde Breda heeft vandaag, vrijdag 23 oktober, de volledige programmering bekend gemaakt. Met maar liefst 50 optredens op 32 locaties is de Bredase editie van het landelijk rondreizende festival dit jaar alweer gegroeid ten opzichte van vorig jaar. Nog meer Nederlands talent om te ontdekken! Popronde Breda vindt plaats op donderdag 19 november in en om het centrum. En het is overal gratis toegang!

Op donderdag 19 november opent burgemeester Paul Depla om enkele minuten voor acht het festival officieel in café Vulling. Daar staat een caravan als infostand. Je haalt er je programmaboekje, kunt Popronde-merchandise kopen en een selfie maken met de Photocabbie Selfie Service. Het festival gaat door tot diep in de nacht en wordt afgesloten met een afterparty in Mezz met Keljet, Yakumo en een dj-set van Iguana Death Cult.

Alles gratis
Er zijn dit jaar nieuwe locaties: zo zijn er op het Cultuurplein van Nieuwe Veste ‘s middags al akoestische optredens. Andere nieuwe locaties: Chocolate Company, Coffee & Lunch 4 You, Brandpunt, Bunker Tattoo, tapijtenzaak PJ van Aalst, de Corenmaet, de nieuwe Irish pub Mad Molley’s, eetcafé Walkabout, café De Engel en De Boulevard. Het Hijgend Hert is weer van de partij, net als de vertrouwde namen van voorgaande jaren. Bijzonder is dat iedere locatie gratis toegankelijk is, eigenlijk ook net als vorig jaar, maar nu met meer optredens.

Iguana Death Cult op Snipperdag 2015

Iguana Death Cult op Snipperdag 2015

Popfestival Breda Barst heeft weer zijn naam verbonden aan het podium in café SamSam. Ook popmagazine OOR en 3voor12 (wij dus) zijn partners van het festival, met podia in respectievelijk Vulling en Mezz. Popronde heeft traditioneel een goede neus voor aanstormend talent. Zo speelden vorig jaar de inmiddels landelijk doorgebroken bands Rondé en PAUW tijdens Popronde Breda. Zij keerden in september terug voor Breda Barst. Ook gevestigde namen als Racoon, De Staat, Mister & Mississippi en Kensington begonnen ooit hun carrière in de Popronde.

En dan nu… het programma

De hele line-up voor 2015 in Breda: 1st of June, A Polaroid View, All the King's Daughters, ALUMNA, Angelo Boltini, BRAHM, Charl Delemarre, Daniel Cane & The Rebellion, Donnerwetter, Early Adopters, Echo Movis, Eleonor Coco, Funky Organizers, Gitta de Ridder, Half Way Station, Icky Pack, Iguana Death Cult, Jasper Mook, Jeanne Rouwendaal, Jesse Woodson, Keljet, Kid Harlequin, KIRA, La Garcon, LAKSHMI, LGHTNNG, Lynn Olsen, Midas, Mountaineer, MY BLUE VAN, Neutral Ground Brass Band, Postcards From Mars, RHINORINO, Rogier Pelgrim, Sir James, St. Tropez, The Brahms, The Dirty Denims, The Dubbeez, Vince Irie & Offshore, Wolves Dressed in Sheep, Yakumo.

Deze primeur is zo heet, kijk later vandaag voor het exacte tijdschema en de locaties op www.popronde.nl/steden/breda.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda