Mister And Mississippi laten zien wat ze kunnen in Mezz Mister And Mississippi laten zien wat ze kunnen in Mezz

Son Mieux krijgt publiek goed warm

, Tekst: Tessa Gorissen, foto's: Sanne van Hassel

Mister And Mississippi laten zien wat ze kunnen in Mezz

Son Mieux krijgt publiek goed warm

Tekst: Tessa Gorissen, foto's: Sanne van Hassel ,

Het begon als schoolproject op de Herman Brood Academie, maar al snel groeide Mister And Mississippi uit tot één van de bekendste folkbands van Nederland. Na de 3FM Award voor 'Beste Nieuwkomer' ging het hard voor de band en is ze niet meer van festivals weg te denken. Samen met Son Mieux stond ze vrijdag 16 oktober in de Jupiler Zaal van Mezz.

De avond begint in een vrijwel lege zaal met Son Mieux. De band is het voorprogramma van Mister And Mississippi tijdens deze nieuwe tour en is in vijf maanden uitgegroeid tot 3FM Serious Talent en heeft nu ook al de eerste singel 'Easy' uit. De folkband heeft een gevarieerde setlist waarop zowel langzame als up-tempo nummers voor komen. De eerste nummers zijn dansbaar, wat de sfeer er goed inbrengt. Zanger Camiel Meiresonne is duidelijk gewend om op het podium te staan en zijn energie is aanstekelijk voor het publiek. Geen wonder dat hij geen podiumvrees heeft: eerder was hij de zanger van All Missing Pieces en toetsenist bij Soul Sister Dance Revolution. Maar ook zijn band staat geen moment stil en danst er vrolijk op los. Muzikaal te zien is er weinig aan te merken op Son Mieux. Het is dan ook jammer dat halverwege de show technische problemen ontstaan. De band neemt het sportief op en speelt door met de instrumenten die het wel doen. Het publiek geeft een luid applaus als alles het weer doet en de band maakt de set met een grote glimlach af.

Na een korte ombouw is het tijd voor Mister And Mississippi. Ondertussen stroomt de zaal langzaam vol voor de folkband. Vanaf het eerste nummer bewijst Maxime Barlag dat ze over een gouden keel beschikt en zingt de sterren van de hemel. Ook drummer Samgar Lemuël Jacobs toont zijn zangkunsten aan het publiek. In de eerste helft van de show is er echter weinig interactie tussen band en publiek, wat bij velen de concentratie laat verzwakken. Al snel beginnen de dagelijkse gesprekken weer op gang te komen, tot ergernis van anderen in de zaal. Op het moment dat de band iedereen in Mezz welkom heet, heeft de band veel van de aanwezigen weer in hun macht. Er wordt luidkeels meegezongen met hits als 'Same Room, Different House' en 'Where The Wild Things Grow' en de band is er zichtbaar blij mee. Als ze de set afsluiten met een akoestisch nummer zonder microfoon is het muisstil in de zaal, precies zoals de bandleden het het liefste zien. Een glimlach verschijnt op hun gezicht en extra kracht is te horen in hun stemmen.

Na de mooie rustige afsluiting heeft de band toch een toegift. Wat jammer is, want ze hadden het zo mooi en stil kunnen beëindigen. De fans blijken tevreden te zijn met de drie extra nummers en blijven klappen tot ieder lid van het podium is verdwenen. Al met al was het een goed optreden, waar af en toe nog wat op aan te merken is. De interactie kan beter of eerder in de show en met een akoestische afsluiter hadden ze het moment en daarmee ook de aandacht van het publiek langer vast kunnen houden. Wel merk je dat Mister And Mississippi in twee jaar tijd enorm gegroeid is en nog lang niet klaar is.

Gezien: Son Mieux, Mister And Mississippi. Mezz, vrijdag 16 oktober 2015.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda