Rauw Hees Teder blijft verrassen Rauw Hees Teder blijft verrassen

Veertiende editie met Aidan, Tommy Ebben en Marco Martens

, Tekst & foto's: Rick Ruskus

Rauw Hees Teder blijft verrassen

Veertiende editie met Aidan, Tommy Ebben en Marco Martens

Tekst & foto's: Rick Ruskus ,

Met een gevarieerd programma startte zondag 11 oktober om 14:30 uur een nieuwe Rauw Hees Teder in de Grott aan de Haagweg. De veertiende editie alweer. Rick Ruskus was erbij voor 3voor12/Breda.

Aidan trapt af met fijne luisterliedjes, waarbij hij alle mogelijkheden van zijn gitaar op zoekt. Met een variatie op de C stemming creëert hij een uniek sound waar hij zijn gitaar tevens als slaginstrument gebruikt. Een zeer fijne opwarmer voor Tommy Ebben die het publiek iets meer op de proef stelt. Waar Aidan de nog steeds succesvolle formule, couplet-refrein, hanteert is het bij Tommy Ebben wat zoeken naar structuur. Voor een zondagmiddag is het een fijne act, maar het is de vraag hoelang het op cd blijft boeien.

Als afsluiter speelt Marco Martens en wat een geschenk is dat. De releaseparty van de nieuwe plaat is komende zaterdag pas, maar vandaag horen wij de plaat al van begin tot eind. Marco heeft een hiphop achtergrond en dat is te horen in de spoken word sound die Marco met band creëert. De teksten zijn grappig, ontroerend en staan als een huis. De band is nergens te veel en nergens te weinig, een strak op elkaar afgestemd geheel wat goed aansluit bij de mooie de fijne teksten van Marco. Op 17 oktober verschijnt de plaat "Ieder huis is uit vertrekken gebouwd" via Bastaard Platen, doe er je voordeel mee!

Gezien: Rauw Hees Teder XIV met Aidan, Tommy Ebben en Marco Martens. De Grott, zondag 11 oktober 2015.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda