The Gentle Storm stevig en zelfverzekerd in Mezz The Gentle Storm stevig en zelfverzekerd in Mezz

Professionele opening van Stream of Passion

, Tekst en foto's: Tessa Gorissen

The Gentle Storm stevig en zelfverzekerd in Mezz

Professionele opening van Stream of Passion

Tekst en foto's: Tessa Gorissen ,

Voeg muzikanten van The Gathering, Ayreon, Agua de Annique, Purest Of Pain, Stream Of Passion en Gorefest in één band en je hebt The Gentle Storm. Het project van Anneke van Giersbergen en Arjen Lucassen heeft sinds begin 2015 de cd 'The Diary' uit, waar ook covers van Pink Floyd en Skillet op te vinden zijn. Zaterdag 3 oktober stonden ze in de Jupiler Zaal van Mezz.

De avond begint met Stream Of Passion, een band die vaker in het voorprogramma van The Gentle Storm staat. Deze band is geformeerd rond Arjen Lucassen en Marcela Bovio. De eerste staat echter niet meer op het podium bij de band. De formatie staat zelfverzekerd op het podium en Marcela Bovio is goed bij stem. Aan de shirts te zien zijn velen uit de zaal voor deze band gekomen. Vanaf het eerste nummer is er veel interactie tussen Marcela en het publiek. Zeker als blijkt dat er mensen uit Mexico zijn gekomen is de zangeres in haar nopjes. Ook de overige bandleden hebben het naar hun zin op het podium: ze springen heen en weer en roepen af en toe wat om het aanwezige publiek op te zwepen. Ook gasttoetsenist Joost van den Broek van The Gentle Storm past perfect binnen de band deze avond. Bij het laatste nummer doet het geluid van de viool van Marcela het niet. Maar ondanks dit technische mankement en een snelle communicatie met de geluidstechnici speelt de band door alsof er niets gebeurde. Een goede en professionele opener van een avond vol metal.

Na een korte ombouw is het tijd voor The Gentle Storm, in een ondertussen goedgevulde zaal. Zelfverzekerd stapt Anneke van Giersbergen met de band het podium op en begint aan het eerste nummer. Met de nieuwe cd 'The Diary', sinds maart 2015, staat de band met een volle setlist in Mezz. Hoewel de nummers zijn geschreven door Arjen Lucassen, mastermind achter het bekende Ayreon, tourt hij zelf niet mee. Hij heeft namelijk een hekel aan touren. Daarom wordt de band geleid door Van Giersbergen met achtergrondzang van Marcela Bovio. Nummers van The Gathering en The Gentle Storm komen voorbij en tussen de nummers door praat Van Giersbergen enthousiast met het publiek. Zeker als er een soort apengeluid vanuit het publiek komt of "Speluh", kan de zangeres het niet laten om hierop te reageren. Het publiek lacht en geeft antwoord als Van Giersbergen vraagt of iedereen in de zaal dit geluid kan maken. Ook de nummers 'Wish You Were Here' van Pink Floyd en 'Comatose' van Skillet kunnen niet ontbreken tijdens deze show. De akoestische versies worden goed ontvangen door het enthousiaste publiek, dat nummer voor nummer meezingt. Dit doet de band overduidelijk goed. Gitariste Merel Bechthold headbangt fanatiek tijdens elk nummer en speelt hierbij door op haar 8-string, terwijl gitarist Ferry Duijsens hierop reageert door mee te doen. Samen maken ze er een show van. Ook bassist Johan van Stratum beweegt energiek over het podium. Een lach is niet van het gezicht van Van Giersbergen af te slaan gedurende de show. Na een buiging verlaat de band het podium en kunnen ze terugkijken op een geslaagde avond.

Gezien: Stream Of Passion, The Gentle Storm. Jupiler Zaal Mezz, zaterdag 3 oktober 2015.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda