Guilty pleasures tijdens Thrashbangers night Guilty pleasures tijdens Thrashbangers night

Vriendschap en partymetal in een uitverkochte Mezz kleine zaal

, Tekst en foto's: Kyki Vermaire

Guilty pleasures tijdens Thrashbangers night

Vriendschap en partymetal in een uitverkochte Mezz kleine zaal

Tekst en foto's: Kyki Vermaire ,

Elke maand is het raak in de kleine zaal van Mezz, metal met een hoge diversiteit oftewel Thrashbangers night. Vrijdag 2 oktober staat in het teken van vriendschap en partymetal met Note to Amy en Pene Corrida.

Note to Amy mag Thrashbangers night openen. De vijfkoppige band speelt strak en heeft veel plezier. Bassist Marco speelt rustig door wanneer de band van zijn basgitaar losschiet. Hij maakt er zelf grapjes over dat hij de hele show zo blijft staan, maar gelukkig is duct tape uiteindelijk de oplossing. Teksten die gaan over volwassen worden, sterke vriendschap en dat alles in een stevige (punk)rock jas, Note to Amy is een geslaagde opener voor deze avond.

Jelle en Johan van Dirty Bastards staan achter de DJ booth en draaien de avond met ‘vieze’ plaatjes aan elkaar.

De band waar Breda op wacht, Pene Corrida, trekt veel publiek. Na de pauze is de zaal vol en barst het feest los. Neem veel Corona, nacho’s en foute muziek, gooi daar een metalsalsa over en daar is Pene Corrida. Het zestal combineert top-40 muziek met metal en speelt onder andere Swedish House Maffia, Miley Cyrus, Backstreet Boys en Miranda. Het publiek gaat uit zijn dak en zowel voor als op het podium wordt er gedanst. Crowsurfing, moonen, dames op het podium, het kan allemaal! De bekende cover ‘Salsa Tequila’ (Anders Nilsen) mag niet ontbreken en iedereen zingt uit volle borst mee met Frozen’s ‘Let it go’.

De set wordt afgesloten met, uiteraard, Tequila.
Maar… Er is nog tijd over en een niet volledig ingestudeerde metalmedley wordt uit de sombrero geschud. Het is vooral één en al herkenning bij het publiek en voor een tweede keer gaat het los. Let it go en moshen maar!

Gezien: Note to Amy en Pene Corrida, Thrashbangers night, Mezz Kleine Zaal. Vrijdag 2 oktober 2015

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda