Popronde Breda 2015: de hoogtepunten van de redactie Popronde Breda 2015: de hoogtepunten van de redactie

, Redactie 3voor12/Breda

Popronde Breda 2015: de hoogtepunten van de redactie

Redactie 3voor12/Breda ,

Popronde Breda is alweer voorbij helaas. Maar liefst 50 optredens op 32 locaties op donderdag 19 november. Nog meer Nederlands talent om te ontdekken! Wat waren volgens de redactie de uitschieters van het rondreizende festival?

Tessa Gorissen: Jasper Mook. Deze singer-songwriter is uitgegroeid als zanger van een ietwat kinderlijk poppunk-bandje naar een ervaren singer-songwriter. Hij heeft een zuivere stem, waarmee hij vrijwel elk nummer aan kan. Daarnaast staat hij professioneel op het podium en trekt zich niets aan van mensen die er doorheen praten in een café. Een echte aanrader.

Michael Bastiaansen: Het optreden van Jasper Mook is ook mijn hoogtepunt van Popronde 2015. Zijn zangkwaliteiten waren hoog en ik heb hier de mooiste foto van de avond kunnen maken. De emotie is op deze foto goed op zijn gezicht te zien. Hij had voor de show een attitude, maar zodra hij begon te zingen hoorde je een hele mooie en zachte stem.  Al met al, voor mij de beste van de avond.

Geneviève Smans: Op internet was niet veel muziek te vinden van de band, dus ik ging een beetje blanco naar het optreden van Midas. Al tijdens de soundcheck werd ik aangenaam verrast door de stem van de zanger. De koortjes van de drummer en bassist waren daarnaast ook loepzuiver en ontzettend mooi. Ondanks de herkenbare sound staat elk nummer op zich. Midas treedt de komende tijd nog op als voorprogramma (van The Common Linnets), maar ik denk dat het niet lang meer duurt tot hij zijn eigen grote shows gaat geven met zijn band. Hou ‘m in de gaten!

Magnus Gommers: De Popronde fotograferen voor 3voor12: de eindredactie geeft je een schema met tijdstippen van bandjes die je moet fotograferen. Dan ga ik op pad en laat ik me graag verrassen. Zonder enige voorkennis zag ik de verrassend sterke set van Midas en een tof optreden van Half Way Station. “En nu?”, vroeg ik aan mijn kompaan Geneviève. Als schrijfster is ze wel voorbereid.
“Singer-/ songwriter in de Engel”, was het antwoord. Ik heb het al niet op singer-/songwriters, maar de depressieve diepzinnigheid van Charl Delemarre, op blote voeten, zorgde ervoor dat ik vliegensvlug mijn 3 foto's nam en buiten café De Engel op Geneviève kon wachten. Daar stond net een bandje hun spullen uit te laden voor een optreden later in de Bruine Pij: “Wij hebben vuurwerk straks.” Kijk Charl: plak wat vuurwerk op je gitaar en laat je schoenen aan, dan had ik je hele show uitgekeken. Later op de avond heb ik het optreden van The Dirty Denims toegevoegd aan mijn schema, er was niemand op afgestuurd door de redactie, schoonheidsfoutje, en heb ik het hele optreden afgekeken. Een spetterend uurtje vuige rock 'n roll in luipaardprint en dat leverde uiteraard mijn favoriete foto op.

Bastiaan Reiters: Al meteen in het begin merk je dat de twee dames van Lakshmi er erg veel zin in hebben. Ondanks het ontbreken van de drummer brachten ze een zeer leuk optreden. De nummers hebben erg mooie zanglijnen en diepe teksten. Doordat de kapperszaak vrij klein is en je vlak voor de muzikanten staat, werd het een vrij intiem optreden met een zeer gezellige sfeer. Deze electro pop ga ik zeker vaker luisteren!

Daniël Hereijgers: Popronde Breda was alweer groter dit jaar en het was nog uitdagender om keuzes te maken. Naar Lakshmi was ik vooraf al nieuwsgierig en die nieuwsgierigheid groeide toen ze vooraf vertelde dat de drummer ziek was en ze daarom een speciale set hadden bedacht. Want afzeggen is ook zowat… Tof. De setting, haar verhaaltjes tussendoor, hoe ze het publiek dichterbij lokte en het subtiele samenspel, Lakshmi gaf een memorabel optreden in Hier en Dhaar. Ik blijf nieuwsgierig, wat als de drummer er wél bij is en de electro volumeknop helemaal open gaat?

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda