3voor12/Breda tipt: Popronde '15 3voor12/Breda tipt: Popronde '15

Zes in elk geval must-sees donderdag, of eigenlijk zeven

, Tekst: Daniël Hereijgers

3voor12/Breda tipt: Popronde '15

Zes in elk geval must-sees donderdag, of eigenlijk zeven

Tekst: Daniël Hereijgers ,

Maar liefst 50 optredens op 32 locaties. De Bredase editie van het landelijk rondreizende festival Popronde is dit jaar alweer gegroeid ten opzichte van vorig jaar. Nog meer Nederlands talent om te ontdekken! En gratis ook nog! Wij geven je vast zes gouden tips, in chronologische volgorde, niet alleen voor het 3voor12 podium in Mezz. De stiekeme tip is St. Tropez om 23:15 uur in SamSam, maar die band is zo geheimzinning, daar is geen video van.

Eén van de 3voor12 Talents waar 3voor12 veel van verwacht tijdens de Popronde 2015: LAKSHMI om 21:15 uur in kapsalon Hier en Dhaar. Op haar website: “Teksten over sigaretten en liefde, steden in de nacht, kunsten en dansen. Hiphopbeats, zweverige lijnen, donkere violen en piano’s laten je denken aan een driehoeksverhouding tussen Lorde, Lana del Rey & M.I.A.”

Psychedelische pop, dromerige folk, publiek en pers krijgen moeilijk vat op deze Rotterdamse act die kort geleden album ‘DODO’ uitbracht. Wij zijn benieuwd naar Half Way Station, om 21:15 uur te zien in  SamSam.

All The King’s Daughters, dat zijn de tweelingzusjes én singer-/songwriters Nina en Laura Philips. Ze waren al op tv bij Pauw, in het Popronde item bij De Wereld Draait Door én Koffietijd. Folkpop met harmonieuze samenzang, je zou niet anders verwachten van een tweeling. Te zien in De Boulevard om 22:15 uur.

Surf, garage en rock ’n roll, Iguana Death Cult rockte al vaker in Breda met wilde danspartijen tot gevolg, bijvoorbeeld op Snipperdag in de regen en tot twee keer toe in Pier 15. De band is een gewilde live act aan het worden, ook tijdens deze Popronde. Met Bredase inbreng. Nog niet gezien? Meedansen! In De Speeltuin om 23:00 uur. Of als je niet kunt, Iguana Death Cult draait ook plaatjes op de after party in Mezz, ergens na middernacht.

Keljet

Het Nijmeegse Keljet is een veelbelovende elektronische act binnen Popronde 2015. Ze treden op met een nieuwe live-set, gebaseerd op eigen werk zoals de EP ‘Transatlantic’. De dj-act die nu als live act optreedt, werd door 3voor12 en OOR benoemd tot één van de talenten van deze Popronde. Toegankelijke, poppy dance die vast voor een feestje gaat zorgen vanaf 23:00 uur op het 3voor12 podium in Mezz.

Yakumo is de volgende act op de after party op het 3voor12 podium in Mezz. Na middernacht zijn de draaitafels voor dit duo dat net een jaar bestaat, nog geen enkele release of album uit heeft gebracht, maar al wel op veel festivals en feesten heeft gedraaid. Verwacht ‘tropische techno’, of zoals Chris Mulder van Yakumo aan 3voor12/ Flevoland vertelde: “We combineren Afrikaanse en Oosterse klanken met Duitse techno, wat luisteraars fris en vernieuwend vinden. We zitten op het randje van wat het poppubliek snapt en wat de techno- en houseliefhebbers leuk vinden.”

Meer tips nodig?

Check ook de Facebook pagina van Popronde Breda, met tips van muzikale Bredanaars.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda