Eerste editie 'Last Man Standing' een succes in De Boulevard Eerste editie 'Last Man Standing' een succes in De Boulevard

Een feestende afsluiting van Shagging Ponies

, Tekst: Tessa Gorissen, foto's: Michael Bastiaansen

Eerste editie 'Last Man Standing' een succes in De Boulevard

Een feestende afsluiting van Shagging Ponies

Tekst: Tessa Gorissen, foto's: Michael Bastiaansen ,

Waarom zou er geen indoor rockfestival kunnen in de binnenstad? Dat is waarschijnlijk wat de mannen van Revölvo zich ook afvroegen. Samen met Brute Boul hebben zij de handen ineen geslagen en het festival 'Last Man Standing' opgericht, dat op 14 november in De Boulevard plaatsvond. Zeven bands beklommen de podia om iedereen een onvergetelijke avond te bezorgen.

Een avond vol rock kan na de aanslagen in Parijs niet beginnen zonder hier even bij stil te staan. Daarom begint het festival met een minuut stilte. De aanwezigen staren voor zich uit tot de minuut voorbij is en het is muisstil.

Deaf Old People
Dan is het tijd voor de Bredase Deaf Old People om het dak van De Boulevard eraf te blazen en het festival te openen. Vanaf het eerste nummer staat de band niet stil en zanger Marco springt regelmatig van het podium om het publiek erbij te betrekken. De covers van The Exploited, waarvan net een album is uitgebracht, knallen om je oren, maar ook eigen materiaal komt voorbij op de half uur durende setlist. Het publiek lijkt zich te vermaken en headbangen mee op de muziek. Een prima opener voor een avond die tot in de late uren doorgaat.

Robbing Banks
Tijd om naar beneden te gaan, naar de Sounddog Stage, voor Robbing Banks. Deze one-man band bestaat uit drums en gitaar. Maar in niets lijkt het geen volledige bezetting. Een zuivere zang zorgt voor een compleet plaatje, dat vele kijkers trekt. Toch is het café nog niet vol. Maar de mensen die er zijn bewegen mee en nemen nog een biertje. 'Got Love Need Money' en 'Timebomb' worden mee gedanst en zelf rost hij op zijn gitaar alsof zijn leven er vanaf hangt. Met hart en ziel speelt hij elk nummer, waarbij het lijkt alsof zijn snaren nog gaan breken tijdens de set.

The Devil's 3rd
Snel door naar boven voor The Devil’s 3rd. Eerder stonden ze al, tijdens een editie van Thrashbangers, in Mezz dus het is een bekende voor het Bredase publiek. Dit is ook te merken aan de hoeveelheid mensen die in de zaal staan. Zodra de band begint te spelen begint het publiek met zingen. Hier maakt zanger Frans Wijnen handig gebruik van. Hij springt van het podium en laat de voorste rij meezingen in de microfoon. Enthousiasme en energie spatten van de band en ze staan geen minuut stil. De late uurtjes worden goed ingeleid met deze band.

Feather & the White
Beneden begint niet veel later het volgende duo, Feather & the White, aan hun optreden. De beste vocalen van de avond galmen door het café als deze bluesy garage country Rock 'n Roll-band hun nummers ter gehore brengt. Een mix van ouder en nieuw materiaal,van het album 'It's Harder To Ignore It', wisselt elkaar af. De menigte geniet zichtbaar en bijna niemand staat stil op deze swingende rockmuziek. Een aanrader voor mensen die net niet van het harde materiaal, dat in de zaal boven wordt gespeeld, houden, maar wel een potje willen rocken.

Revölvo
Bij een feestje dat georganiseerd wordt door Revölvo kan de band zelf niet ontbreken in de line-up. De zaal is bomvol en vanaf de eerste noten wordt de zaal nog kleiner: een ruwe moshpit wordt gevormd. Bier vliegt door de lucht en de vloer wordt met de minuut gladder. Daarbij kunnen enkele glijpartijen niet uitgesloten worden. De strakke show van de band en de feestende menigte bewijzen dat het een geslaagd festival is. Uitverkocht? Nee. Maar dit lijkt niemand te deren. Het is druk genoeg om tijdens deze band volledig los te gaan.

De Swamps
Terug naar de Sounddog Stage, waar De Swamps aan een dansbare show begint. Een rockabilly garagepunk show die niet snel vergeten zal worden door het Bredase publiek. Het café is vol en enkelen blijven in de gang om toch een glimp op te vangen van de band. Velen bestellen nog een biertje, praten met elkaar, maar bovenal beweegt iedereen mee op de muziek. Als laatste band in het café is dit geen verkeerde keuze. De vrolijkheid spat van de gezichten van de aanwezigen af en ook de band geniet van het optreden.

Shagging Ponies
Hoewel de zaal nog maar half gevuld is, begint de glamrock band Shagging Ponies aan het laatste optreden van vanavond. Deze band kan werkelijk alle muziekstijlen aan, zolang het maar in een nieuw jasje wordt gestoken. Zo komt 'Keep on rocking in a free world' van Neil Young voorbij, maar ook 'Oops I did it again' van Britney Spears ontbreekt niet op de setlist. De band vermaakt het publiek met de typische glamrock acties op het podium en poseren voor iedere camera of telefoon die de lucht in gaat. Ook een drumsolo van Dr Fill ontbreekt niet. Voor een paar minuten is de zaal overgeleverd aan de drummer, die toont dat hij meer kan dan alleen covers drummen. Iedereen gaat uit zijn dak, niemand staat stil en de avond wordt als een groot feest afgesloten.

Gezien: Deaf Old People, Robbing Banks, The Devil's 3rd, Feather & the White, Revölvo, De Swamps en Shagging Ponies op Last Man Standing. De Boulevard, zaterdag 14 november 2015.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda