Eerste uitverkochte editie voor Ploegendienst Eerste uitverkochte editie voor Ploegendienst

Haveneiland Breda staat 30 mei in het teken van disco/(deep)house en techno

, Tekst: Chantal van Strien

Eerste uitverkochte editie voor Ploegendienst

Haveneiland Breda staat 30 mei in het teken van disco/(deep)house en techno

Tekst: Chantal van Strien ,

Georganiseerd door Kairos Events vindt komende zaterdag het unieke Ploegendienst festival plaats. Wat Ploegendienst zo onderscheidt van andere festivals is dat de dj’s in ploegen draaien en zo met z’n drieën een set wegzetten. Vernieuwend, omdat op je op deze manier een samenwerking creëert die normaal gesproken minder voor de hand ligt en zorgt voor een verrassende chemie tussen de dj’s. We spraken met organisator Tijn Kapteijns.

Een lastige taak voor de programmering. Vind maar eens drie dj’s die elkaar kennen, bereid zijn om met elkaar te draaien en dit ook leuk vinden. Daarnaast moet de samenwerking nog eens aansluiten bij de visie van de artiest en het management. Iets totaal vernieuwend in dit genre omdat er sets weggezet gaan worden die anders nooit zouden ontstaan. Het concept lijkt al succes te hebben. De eerste editie van Ploegendienst is ondertussen met 1200 kaarten uitverkocht.

In totaal vullen negen ploegen komende zaterdag twee areas. In Area 1 zal de eerste ploeg beginnen met disco, waarna lichte houseinvloeden intreden, gevolgd door techhouse, relaxte techno en uiteindelijk loeiharde techno. In Area 2, gehost door verschillende lokale initiatieven als Underground Connect, HIGGS Live, Broeikas en Zwemles gebeurt precies het tegenovergestelde. De ploegen die hier draaien beginnen met techno en werken meer naar een vrolijke discosound toe op het eind.

Naast de elektronische muziek beleef je met onder andere een photobooth, creatieve markt, silent disco en lekker eten het ultieme festivalgevoel. De dag erna kun je op hetzelfde terrein uitbrakken met de garage/psychedelic rock & surf bandjes van Snipperdag.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda