Fotoverslag The Spark, Windup Space, Shoot The Messenger op Club 3voor12/Breda Fotoverslag The Spark, Windup Space, Shoot The Messenger op Club 3voor12/Breda

, Foto’s: Magnus Gommers, tekst: Daniël Hereijgers

Fotoverslag The Spark, Windup Space, Shoot The Messenger op Club 3voor12/Breda

Foto’s: Magnus Gommers, tekst: Daniël Hereijgers ,

Zaterdag 23 mei was Mezz Kleine Zaal weer voor Club 3voor12/Breda met drie jonge bands. Met als subtitel: ‘nieuwe lente, nieuw geluid.’ We stelden met genoegen aan je voor: The Spark, Windup Space en Shoot The Messenger. Het was een toffe avond met nieuwe muziek van aanstormende bands met elk een eigen geluid en soms wat covers, maar nooit te veel.

Het is nog licht als The Spark om half negen opent, het nieuwe lied ‘Closer’ lijkt een soort ‘kom gerust wat naar voren-nummer’, maar is dat eigenlijk niet. Het is zangeres Lotte Versteegen die daarna de band introduceert en wat vertelt over The Spark, ze doet dat heel goed en duidelijk. Ook de bas- en gitaarwissels verderop in het optreden, verraden dat hier niet zomaar een beginnend schoolbandje staat, hoewel de vijf zo wel begonnen vorig jaar op het Bredase Onze Lieve Vrouwen Lyceum. Goed om te zien en horen dat ze via inspiratie uit All Time Low (een cover) en Destine voor een eigen muzikale weg kiezen, los van wat misschien main stream is, met enthousiaste aanzetten tot meeklappers en meezingen. The Spark is met een gemiddelde leeftijd van veertien nog heel jong, we zijn heel benieuwd welke wegen de band nog gaat verkennen.

Windup Space, dat zijn de broers zanger/gitarist Menno en drummer Steven van Marle en bassist Jesse Kwaks uit Oosterhout. Wie de eerste EP ‘Cannibals’ heeft geluisterd, merkt dat de rock van deze jonge band vanavond een stuk steviger en wat minder poprock is, zoals Menno al aangaf in een eerder interview. Toch wil Windup Space ook de melodische kant nog niet loslaten. De samenzang tussen de broers Van Marle is goed en vooral de frontman gaat fanatiek op in zijn gitaarspel, goeie beleving. Covers van Outkasts ‘Hey Ya’ en Nirvana’s ‘In Bloom’ hoorden we al tijdens de POBparade en passen goed in de set van een band die bezig blijft meer eigen materiaal te schrijven. Menno: “twee jaar geleden stonden we hier ook in Mezz, maar met een een totaal andere set. Toen speelden we alleen covers, nu nog maar twee.” Ook opvallend: de bevriende band There There is vandaag geheel in de zaal.

Uit Zevenbergen komt afsluiter Shoot The Messenger, over hun bijnaam ‘Opa en de Embrio’s’ had je al gelezen in het interview met frontvrouw Romy van Ardenne. De punkrock band heeft er al evenveel zin in en wisselt vandaag eigen, catchy nummers als ‘Mysterious Kliko Man’ en ‘No Homework’ af met het eren van muzikale helden als The Pixies (‘Where Is My Mind?’), Queens Of The Stone Age (‘Feel Good Hit Of The Summer’) en ‘Love Buzz’, van Shocking Blue in de coverversie van Nirvana en sluit na nog meer eigen nummers af met ‘Sabotage’ van Beastie Boys om nog even iedereen extra energiek de nacht in te sturen. Een lekker punkconcert, waarin niet altijd alles goed gaat, gitarist Chris Gerlach haantje de voorste is met zijn roze gitaar en de ‘geen onzin instelling’ gewoon klopt. Je kunt trouwens Windup Space en Shoot The Messenger binnenkort alweer terugzien tijdens de Breda PopRock Bandwedstrijd in café De Speeltuin.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda