Brother & Bones rockt in Mezz Brother & Bones rockt in Mezz

Zelfs zonder microfoon krachtig

, Tekst en foto's: Tessa Gorissen

Brother & Bones rockt in Mezz

Zelfs zonder microfoon krachtig

Tekst en foto's: Tessa Gorissen ,

Brother & Bones is een begrip on Engeland. Ook Nederland heeft al eerder kennis mogen maken met deze band. Hun krachtige rockmuziek toonden ze al bij NPO 3FM in de studio. Het Londense drietal stond zondag 17 mei samen de met de Bredase band MacSwordfish in de Jupiler Zaal van Mezz.

MacSwordfish mag de avond openen. Deze Bredase band heeft diverse stijlen, waaronder stonerrock en psychedelica, samengevoegd tot een eigen sound. Zij stonden onder andere al op Breda Barst en vanavond staat MacSwordfish op het grote 'Jupiler' podium. De zaal is echter nog grotendeels leeg, maar dit deert de band niet. Ze staan er alsof ze het al jaren gewend zijn en stralen veel zelfvertrouwen uit. Ze spelen dit keer een akoestische sessie. De Bredanaren staan en zitten knus bij elkaar op het podium. De stem van Victor Wasser komt hierdoor goed tot zijn recht. Hoewel hun stijl niet direct met klassieke muziek wordt geassocieerd, zijn de klassieke riffs wel hoorbaar. Toch heeft psychedelica de gehele show de overhand. Een enorm zuivere stem wordt begeleid door afwisselende melodieën. De ene keer langzaam, de andere keer snel. Het publiek ontvangt de rockmuziek met af en toe een klassieke invloed goed en voordat we het weten is de tijd alweer om.

Dan is het tijd voor Brother & Bones. De show werd in maart verplaatst, omdat zanger Rich Thomas Ben Howard op zijn tour mocht assisteren. Dit weekend stond de band dan eindelijk op de bühne in Breda. In het begin valt de microfoon uit, waardoor Rich genoodzaakt is het nummer af te maken zonder zijn microfoon. De rest van de band, die bestaat uit twee drummers, een gitarist en een bassist, stopt met spelen. Hierdoor is de stem van Rich goed hoorbaar onder begeleiding van zijn akoestische gitaar. De rauwe, krachtige stem klinkt door de zaal. Ook de uithalen gaan hem goed af. Het publiek geeft een luid applaus na afloop. In de tussentijd zijn de technische problemen verholpen en kan de band de show voortzetten. Vanaf dit moment beginnen de mannen te rocken en worden up tempo nummers en de meer op ballads lijkende nummers goed afgewisseld. Er wordt veel gebruik gemaakt van rustmomenten in de nummers, waarbij alleen de akoestische gitaar hoorbaar is. Dit geeft een heel andere sfeer aan de nummers. De stem van Rich krijgt een gevoeligere lading omdat hij zacht meezingt. Tevens wordt er een klein voorproefje gegeven van het nieuwe album dat in augustus uit komt. Het publiek zingt veel nummers mee, maar tijdens de ballad ‘Lost As One’ is het muisstil in de Jupiler Zaal.

Tijdens de toegift stapt Rich alleen het podium op, verontschuldigt zich nog voor het moeten verplaatsen van de show in maart en zingt nog een laatste ballad. Met een up tempo nummer sluiten ze de avond rockend af en nemen ze daarna nog uitgebreid de tijd om hun fans te spreken bij de merch stand.

Gezien: MacSwordfish, Brother & Bones. Jupiler Zaal Mezz, zondag 17 mei 2015.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda