Gemoedelijke presentatie nieuwe EP ‘Carry On’ van Awash Gemoedelijke presentatie nieuwe EP ‘Carry On’ van Awash

Volle Mezz Kleine zaal, en dat tijdens Breda Jazzzz

, Tekst: Daniël Hereijgers, foto’s: Magnus Gommers

Gemoedelijke presentatie nieuwe EP ‘Carry On’ van Awash

Volle Mezz Kleine zaal, en dat tijdens Breda Jazzzz

Tekst: Daniël Hereijgers, foto’s: Magnus Gommers ,

De Bredaas/Tilburgse melodische poprockformatie Awash timmert al jaren aan de weg, soms met een volledig album zoals in 2013, soms brengt de band losse singles en videoclips uit en soms een EP, zoals nu. Zondag 15 mei was Mezz Kleine Zaal het podium voor de release van ‘Carry On’, een schijfje met vier tracks, waarvoor Awash zelfs een videoclip opnam in hartje Antwerpen.

Awash kan in vele gedaanten optreden, dat weten we. Vanmiddag, voor een publiek van trouwe aanhang is de volledige band aanwezig: Bertwin van Avezaath op drums, Maarten de Raad op toetsen en achtergrondzang, Peter Suoss op bas en achtergrondzang, Maarten Ligtenberg op gitaar en frontman, zanger en gitarist Geert van der Burg. Net als toen Awash de POBparade afsloot in Hijgend Hert trouwens. En dat terwijl het ook Breda Jazz is. Van der Burg vertelt vooraf dat hij vanmorgen opstond met een dichtzittende neus, aardig verkouden en dat de Duitse optredens enorm goed bevielen, met iets steviger spel en attitude. Van stemproblemen is weinig te merken en dat geluid hebben ze vastgehouden: de gitaar van Maarten Ligtenberg is meer bluesy en rockender dan normaal. Blijkt al snel in de set bij ‘Unjustified’. ‘Put Your Arms Around Me’ is klein en intiem, met pianospel van De Raad en Van Avezaath voorzichtig op drums, beiden stilletjes meezingend.

Na debuutalbum ‘Turn The Lights’ uit 2013 en eerdere EP’s ‘Inner Drive’ uit 2011 en ‘Seven Years’ uit 2009, kwamen vorig jaar al losse singles ‘Live Your Life’ en ‘Resiliency’ als tekenen van leven uit is er dan nu ‘Carry On’. “De vier nummers op deze EP hebben allen een eigen verhaal,” aldus Geert, “en vormen samen ook een verhaal.” Hét heel persoonlijke verhaal over het ouderschap van Geert, zijn vriendin en kleine baby Ava. Bij aanvang van het eerste nummer dat Awash van de EP speelt, ‘Under Water’, vallen de microfoons uit, we zitten dan vijf nummers in de set. Terwijl de Mezz crew dit onheil verjaagt, trekt Van der Burg de toegift naar voren. Akoestisch speelt hij ‘Without The Sun’  voor het podium tussen het publiek, een Awash meezingklassieker. Daarna kan de band versterkt verder en komen ook nieuwelingen ‘Son Or A Daughter’, ‘Ava’, met De Raad op een xylofoontje, en ‘Carry On’ voorbij, om trots af te ronden met ‘Numb’ en ‘Another Man’. Een geslaagde presentatie en een typische, relaxte zondagmiddag set in Mezz.

Wat staat er nog op de agenda voor Awash? Je kunt ze op 30 mei zien op het Parkfeest in Oosterhout en de band organiseert ook een ‘busje’ voor het optreden in Het Paard van Troje in Den Haag, waar Awash op 12 juni dingt naar een plek op het Haagse Parkpop festival.

Gezien: Awash, EP-release ‘Carry On’. Mezz, zondag 17 mei 2015.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda