Snipperdag, hét nieuwe garage/psychedelic rock & surf festival van Breda Snipperdag, hét nieuwe garage/psychedelic rock & surf festival van Breda

En wij geven 2x2 kaarten weg!

, Tekst: Chantal van Strien

Snipperdag, hét nieuwe garage/psychedelic rock & surf festival van Breda

En wij geven 2x2 kaarten weg!

Tekst: Chantal van Strien ,

Zondag 31 mei is de eerste editie van Snipperdag, met niet de minste namen. Georganiseerd door Kairos Events zijn voor het festival bands als Birth of Joy, zZz en The Black Marble Selection gestrikt. Eind mei wordt het haveneiland van Breda omgetoverd tot een festivalterrein. We spraken met organisator Tijn Kapteijns over Snipperdag.

Een line up met toegankelijke muziek waarvan het grootste deel al het befaamde minuutje heeft gehad in de Wereld Draait Door. Eigenlijk is het een soort Down the Rabbit Hole in het klein. Garage/psychedelische rock is tegenwoordig weer populair. Een groot deel van de generatie van nu heeft muziek als The Doors en The Rolling Stones met de paplepel ingegoten gekregen. Veel bands van nu laten zich inspireren door deze jaren ’60 en ’70 sound. Er is specifiek voor gekozen om voor dit genre te gaan en het festival zo in te vullen omdat Tijn zelf heel enthousiast van deze muziek wordt. Ook is dit genre in Breda nog niet eerder in een festivalvorm gegoten.

Er zullen twee podia’s op het industriële terrein van het Haveneiland neerstrijken. Op het hoofdpodium spelen The Afterveins, The Black Cult, The Black Marble Selection, zZz en Birth of Joy. Op tweede podium, gehost door Surf & Turf Fest, spelen Mountain Bike uit België, Double Veterans ook uit België, Iguana Death Cult en The Mind Flowers. Laatstgenoemde band komt zelfs overgevlogen uit Denemarken. Verder zal het ultieme festivalgevoel gecreëerd worden door een heuse Foodarea, waar onder andere Loco’s Kitchen in een oude bandbus, inclusief silent disco op het dak iedereen kan voorzien van lekkernijen. Hiernaast zijn er marktjes, een barbier en een photobooth aanwezig, zodat je naast de fijne muziek ook een kleine ontdekkingstocht kan maken op Snipperdag.

Kaarten kosten in de voorverkoop slecht een tientje. 3voor12/Breda mag 2x2 kaarten weggeven. Stuur voor 23 mei een mailtje naar redactie@3voor12breda.nl waarom jij recht heb op een Snipperdag en zet jezelf op aanwezig bij het Facebook evenement. Dan zullen wij voor 25 mei laten weten of jij de gelukkige winnaar bent!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda