De jeugd regeert op de clubavond van 3voor12/Breda op 23 mei De jeugd regeert op de clubavond van 3voor12/Breda op 23 mei

, Aankondiging: redactie 3voor12/Breda

De jeugd regeert op de clubavond van 3voor12/Breda op 23 mei

Aankondiging: redactie 3voor12/Breda ,

Nieuwe lente, nieuw geluid. Club 3voor12/Breda laat op de clubavond een stel jonge honden los op het podium van de kleine zaal in Mezz. Niets grijze haren of stramme spieren, gewoon fris en bevlogen erin hakken met Shoot The Messenger, Windup Space en The Spark. Bezoekers gaan als herboren naar buiten, mark our words!

Shoot The Messenger uit Zevenbergen ontstaat begin 2014. Een gitarist, zangeres/gitarist en bassist zijn zo gevonden. Een drummer vinden, is lastiger. Tot Jaap, de oom van zangeres Romy, de band uit de brand helpt. Het wordt een buzz: een bandje met drie jonge kids en een drummer die een stuk ouder is. Shoot The Messenger speelt punkrock met invloeden van onder meer The Clash, The Pixies en The Ramones. De band stond op het podium van festivals als Ontpop en T-Monium en speelde onder meer in Gebouw-T in Bergen op Zoom. In december 2014 namen ze hun eerste EP op in studio 195 in Wernhout. Check ook ons interview!

Windup Space is een jong rocktrio uit Oosterhout dat begin 2012 wordt opgericht door drie vrienden met een gemeenschappelijke liefde voor muziek. De muziek is geïnspireerd door bands als The Smashing Pumpkins, Biffy Clyro, Feeder en Reuben. Windup Space begint als coverband, maar stapt daarna over op eigen werk. Ze nemen onder andere deel aan het coachingstraject Popsport. In 2014 verschijnt de eerste EP 'Cannibals'. De band omschrijft de muziek als dynamische, alternatieve gitaarrock met een melancholisch randje. Check ook ons interview!

Ook The Spark uit Breda begint als schoolband. En ook dit vijftal stapt na het spelen van covers over op het schrijven eigen werken. Hun inspiratie zoeken ze bij poppunkbands als Fall Out Boy en New Found Glory. De eerste EP van de band verschijnt in het najaar van 2014. The Spark is een ambitieuze band. Eerst Breda veroveren, daarna de rest van Nederland. Op de clubavond kunnen ze alvast een mooie start maken met het veroveren van de Parel van het Zuiden. Check ook ons interview!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda