Sunday Sun als swingend wild in Kleine Zaal van Mezz Sunday Sun als swingend wild in Kleine Zaal van Mezz

“We zijn als fauna tussen de flora”

, Tekst: Tessa Gorissen Foto’s: Sanne van Hassel

Sunday Sun als swingend wild in Kleine Zaal van Mezz

“We zijn als fauna tussen de flora”

Tekst: Tessa Gorissen Foto’s: Sanne van Hassel ,

In de spotlight van Spotify, Serious Talent op 3FM en een nieuw album. We hebben het natuurlijk over Sunday Sun. Het album ‘We Let Go’ staat boordevol zomerse nummers. Na twee jaar was de band, als dieren tussen de wilde planten, terug in Breda en stonden ze donderdag 7 mei in de Kleine Zaal van Mezz.

Sunday Sun staat op het punt om te beginnen. “Breedje-da” roept de popband. De mannen zijn inmiddels tussen alle planten gaan staan. Vanaf het begin roepen de mannen iedereen op om zo hard als men kan mee te zingen, maar dit laat nog even op zich wachten. Het publiek, jong en oud, staat al wel gelijk mee te dansen op de muziek en ook de band staat geen moment stil. Zanger Koen-Willem Toering besluit het ijs te breken door iedereen de pinguïndans aan te leren: twee vingers in de lucht en wat gewiebel. “Dit is om het ijs te breken. Maar ik zie voor nu nog heel veel ijs.” En daarmee wordt het volgende nummer ingezet. Hoewel het publiek niet op alles reageert wat de band zegt, blijven de mannen het volhouden om interactie te houden met het publiek. Hun jongste fan, Sophie, wordt genoemd, en ook wordt een aantal maal gezegd dat ze merchandise bij zich hebben. De hoeveelheid planten op het podium blijft ook niet onopgemerkt. “Hoe vinden jullie onze plantjes? Ze zijn allemaal nep hoor. We zijn net fauna tussen de flora.” 

Dat de band goed kan zingen bewijzen ze deze avond weer. Zowel solo als meerstemmig klinkt de band loepzuiver. Naarmate de show vordert begint het publiek losser te worden en zingt luidkeels mee met de hit ‘I Call You Honey’ en de nieuwe single ‘Come On Down’.

Na de show wordt het overgebleven publiek nog verrast met twee akoestische nummers. De band gaat bovenop de bar staan, met enkel gitaren en een ukelele. Hiermee wordt een leuke en vooral swingende avond in de Kleine Zaal afgesloten.

Gezien: Sunday Sun. Mezz Kleine Zaal, donderdag 7 mei 2015.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda