Mei ’15 in Breda: van Extince tot Snipperdag Mei ’15 in Breda: van Extince tot Snipperdag

, Aankondiging: Daniël Hereijgers

Mei ’15 in Breda: van Extince tot Snipperdag

Aankondiging: Daniël Hereijgers ,

Bevrijdingsfestival Breda bestaat tien jaar en heeft dinsdag vijf lokale namen op het Kerkplein. Opeens was er Onderstroom, ging Electron meer programmeren en heeft Haveneiland Breda Ploegendienst en Snipperdag. Mei wordt druk. We zetten een paar interessante tips voor mei voor je op een rij: nieuw of misschien wat minder bekend.

POB’s en de Bruine Pij’s Bevrijdingsfestival: jubileumeditie. Je kunt dinsdag op het Kerkplein weer naar muziek luisteren en de vrijheid vieren. POB programmeert vijf lokale bands en niet de minsten: om half vijf start Don’t Panic, gevolgd door There There, een eenmalige  reünie van Rosemary’s Sons, daarna Extince en de verse Bredase skaband Skippabeat.

Op maandag 18 mei in Electron presenteert Grey weer underground bands: Tomorrow’s Tulips uit Californië, brengt muziek uit bij het beroemde Burger Records en omschrijft zich als ‘loser rock and bummer pop’,  maar anderen zeggen: “Pavement on the beach.” Tweede act is Häxxan, vinnige garagepunk uit Israël. Een paar dagen later, op vrijdag 22 mei, is het alweer tijd voor een nieuwe Onderstroom Breda, dit keer in Pier 15. Een mix van shoegaze, postpunk en psychedelische rock. Enige optreden in Nederland!

En dan is er dus opeens ook nog een nieuw festivalterrein op het Haveneiland Breda in Belcrum, dichtbij het station. Op zaterdag 30 mei is het Ploegendienst: “Het allereerste disco/(deep)house/techno festival van Breda op een gruwelijk harde, industriele, nieuwe locatie: het Haveneiland in Breda!” Met te veel dj’s en ‘ploegendiensten’ om te noemen in twee ‘area’s’. Hetzelfde terrein is de volgende dag gebied voor rockende groepen waar een affiche stevigere rock, punk en psychedelica staat geprogrammeerd: Snipperdag. Op het hoofdpodium staan The Afterveins, The Black Cult, The Black Marble Selection, zZz en Birth of Joy. Het tweede podium wordt gehost door Surf & Turf Fest een lokaal initiatief uit Breda. Hier spelen Iguana Death Cult, de Belgische bands Mountain Bike en Double Veterans en The Mind Flowers uit Denemarken. Wie zei dat er niets gebeurde in Breda?

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda