Dansen met The Asteroids Galaxy Tour in Mezz Dansen met The Asteroids Galaxy Tour in Mezz

Publiek vooral onder de indruk van Mette

, Tekst: Tessa Gorissen Foto’s: Emmelie Herwegh

Dansen met The Asteroids Galaxy Tour in Mezz

Publiek vooral onder de indruk van Mette

Tekst: Tessa Gorissen Foto’s: Emmelie Herwegh ,

Het begon in Nederland in 2012 met het nummer ‘Heart Attack’. Sindsdien hebben ze op meerdere festivals gestaan, waaronder Pinkpop. The Asteroids Galaxy Tour is terug met het nieuwe album ‘Bring Us Together’. Op zondag 3 mei stonden ze samen met support act Andy Shauf in de Jupiler Zaal van Mezz.

De avond begint met de Canadese band Andy Shauf in een nog half lege zaal. Nog voordat het publiek door heeft dat ze op het podium staan, beginnen ze te spelen. Het publiek lijkt echter niet geboeid door de mannen en blijft doorgaan met het gesprek. Of dit komt door de langzame, bijna dreampopachtige, muziek of het ietwat lompe overkomen van de band is nog niet duidelijk. Langzame melodieën worden afgewisseld met een eentonige stem. Alleen een “How you guys doing” kan er vanaf en voor het laatste nummer zegt de band dat het een groot feest is. De band staat stil op het podium, ieder in zijn eigen wereldje. Interactie onder elkaar is er ook niet, waardoor het lijkt alsof je naar verschillende acts op een podium aan het kijken bent. Als een lopend vuurtje wordt verteld aan de laatkomers hoe saai het voorprogramma was.

Na iets meer dan een half uur ombouw betreedt The Asteroids Galaxy Tour het podium met een lange intro. Zangeres Mette Lindberg komt op in een glitterbroek, goud glimmend jasje, zonnebril en pet. Een verschijning die perfect bij haar past. Al snel verdwijnen de zonnebril en het jasje en zijn veel mannen geboeid door haar schoonheid. Zelfs in een trainingspakachtige outfit ziet ze eruit als een model.

Vanaf het begin knalt de band met alle dansbare hits, waar het publiek handig gebruik van maakt. Weinig mensen staan stil, iedereen danst op zijn eigen manier. Het unieke stemgeluid van Mette raakt vele harten en sommigen blijven tegen elkaar zeggen dat haar stem zo mooi is. Toch komt de zaal pas echt los bij de oudere nummers. ‘Heart Attack’ en ‘The Golden Age’ worden uit volle borst meegezongen, waardoor de band een grote glimlach op hun gezicht krijgt. Dat de band barst van de energie is vooral merkbaar aan Mette, die geen moment stil staat op het podium en vrolijk mee danst met haar muziek. Qua lichteffecten hadden we misschien meer verwacht, wat ervoor zorgde dat de show niet heel spectaculair was. Maar desondanks was het een goede show. Het publiek heeft zich vermaakt en band en publiek verlieten de zaal met een glimlach.

Gezien: The Asteroids Galaxy Tour. Jupiler Zaal Mezz, zondag 3 mei 2015.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda