Breda’s Most Wanted zoekt bands Breda’s Most Wanted zoekt bands

Maar is geen talentenjacht

, Tekst: Daniël Hereijgers

Breda’s Most Wanted zoekt bands

Maar is geen talentenjacht

Tekst: Daniël Hereijgers ,

Convenant getekend in april, een website met missie, doelstelling et cetera gebouwd, maar wat heb je concreet aan het nieuwe Bredase project Breda’s Most Wanted? We gingen eens kijken bij de eerste informatieavond voor bands in café De Speeltuin, die was dinsdag 30 juni en zo’n tien bands waren ook nieuwsgierig. Belangrijkste conclusie: Breda’s Most Wanted is geen talentenjacht, verder zijn bands vrij om aan hun eigen plan te werken.

Breda’s Most Wanted is een samenwerking van vijf Bredase partijen die samen naar eigen zeggen een groot netwerk meebrengen en jouw band misschien wel kunnen helpen op Lowlands te spelen, of Graspop als dat beter past of je op weg helpen naar een eerste album, videoclip enzovoorts. Wat jij wil. Popcorner, The Loads, Sound Dog, POB waren present, de vertegenwoordiger van Mezz had een andere afspraak. Onder gespreksleiding van Leo van Lieshout (The Loads/Nieuwe Veste) beantwoordde Breda’s Most Wanted, soms kritische, vragen van bands uit Breda en omstreken.

En die waren er, want waarom zou je per bandlid € 100,- investeren om een jaar mee te mogen doen aan het project en wat zijn de kwalificaties van de instanties? Voornaamste troeven: het genoemde grote netwerk van de organisaties, de lange ervaring van die organisaties en de muzikanten en een garantie van drie of vier optredens. Leo van Lieshout: “Wij leveren wat jullie vragen, op basis van je ondernemingsplan. Wat is je plan en waar wil je komen? Denk aan het model van Proud Of The South, als we daarbij kunnen aanhaken dan groei je al snel binnen Brabant.” Waarbij Tom de Krijger (Sound Dog) aanvult “het is voor ons ook een pilot, het doel is om mensen verder te helpen.” Kees Schipper (Popcorner): “een goede sterkte/zwakte analyse helpt daarbij, we beginnen met een nulmeting.”

Algemene kritiek was er vooral over de vele onbetaalde optredens in Breda waarop een bezoeker opmerkte dat “we niet allemaal tegelijk moeten willen optreden,” maar dat niet alleen bands daarvoor verantwoordelijk zijn “gratis muziek kijken, is de scene binnen Breda.” Kritiek die niet meteen aansluit bij Breda’s Most Wanted, maar wel leeft. Herman Sibon van POB vindt het vooral een gemiste kans dat er dit jaar opnieuw geen Bredase bands in de selectie van de landelijke Popronde terecht zijn gekomen, waar zo’n 130 acts dat wel lukt. “Je doelstelling kan zijn: een goede cd maken. En misschien het jaar daarop spelen in een andere scene en het jaar daarop de Popronde. Of Lowlands. Of Graspop.”

Voel je je aangesproken? Heb je plannen waarvan je niet zeker weet of je ze op eigen houtje kunt halen? Je kunt je tot half juli aanmelden via de website van Breda’s Most Wanted, de “vier of vijf” bands worden uiterlijk 1 augustus bekend gemaakt en in september begint het jaartraject. De informatie uit dit stuk wijkt overigens iets af van wat op die website staat, maar is echt benoemd op 30 juni. Wij blijven het voor je volgen!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda