#BB15: Vieze ‘voyage’ voor The Greatest Handshake #BB15: Vieze ‘voyage’ voor The Greatest Handshake

“Dubbel zo geile” show in de Spaanse Kraag

, Tekst: Kyki Vermaire, foto's: Sabrina Mollen

#BB15: Vieze ‘voyage’ voor The Greatest Handshake

“Dubbel zo geile” show in de Spaanse Kraag

Tekst: Kyki Vermaire, foto's: Sabrina Mollen ,

Het Belgische trio The Greatest Handshake produceert een energiek geluid. Met hun mix van noise, punk, stoner en grungerock hebben zij eerder een finaleplaats op De Nieuwe Lichting van Studio Brussel behaald. Het gitaarloze drietal speelde zondag in de Spaanse Kraag en gaf het publiek een flinke pot herrie.

HET CONCERT:
The Greatest Handshake, Spaanse Kraag, zondag 20 september 2015

DE ACT
Het trio heeft zich uitgedost: zanger en bassist dragen leer en drummer Steven Cleynhens draagt een zogenaamd echt Spaans bloesje. Zo zijn ze naar zeggen "Dubbel zo geil", aldus bassist Joran Jambé. Het zorgt voor een ‘vies’ geheel. De Spaanse Kraag krijgt liedjes te horen die over carnaval en kusjes gaan. Tussen de nummers door wordt er nogal wat gepraat, waar de nummers over gaan en daardoor klinkt er "SPELEN!" door de tent. Het bijna theatrale gedrag van zanger Niel Hendrickx zorgt voor een flinke show en wanneer er een dranghek omver worden getrokken, wordt deze door het publiek gebruikt om over heen te springen. De zanger neemt plaats op het hek en laat zijn heupen rollen. Er wordt gevraagd of het publiek wat meer kan doen The Greatest Handshake daagt ze uit om te crowdsurfen. “De eerste twee crowdsurfers krijgen een gratis biertje!” De twee crowdsurfers volgen snel.

HET PUBLIEK
Het publiek reageert enthousiast op The Greatest Handshake. Er vliegen een paar glazen bier door de lucht en vooraan gaat het goed los. Er wordt gedanst, gesprongen en getrokken: Spaanse Kraag ontvangt de band met open armen!

HET MOMENT
Zanger Niel gaat zelf crowdsurfen. "Helemaal tot achteraan. En dan moet ie terugkomen en jullie moeten hem tegenhouden!" Het publiek werkt maar al te graag mee, vooral omdat het een leuk spelletje is. Niel verdwijnt buiten de tent en probeert de weg naar het podium terug te vinden. Hij wordt goed tegengehouden, maar wordt uiteindelijk terug naar het podium gedragen waar de show verder gaat. "Wat een voyage!", aldus Niel.

HET OORDEEL 
The Greatest Handshake is een vette band, het vele praten tussen de nummers door wordt ruimschoots goed gemaakt met het crowdsurfen van Niel.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda