#BB15: The Delta Saints, begeesterde blues rock uit Nashville #BB15: The Delta Saints, begeesterde blues rock uit Nashville

, Tekst: Daniël Hereijgers, foto's: Don Crusio

#BB15: The Delta Saints, begeesterde blues rock uit Nashville

Tekst: Daniël Hereijgers, foto's: Don Crusio ,

The Delta Saints komt uit Nashville en ontstond als een vriendengroep buiten de collegebanken. Gewoon wat drinken, praten en muziek maken. Dat was in 2007. Inmiddels spelen de Amerikanen gemiddeld 200 shows per jaar in hun thuisland en vliegen ze geregeld over voor tours in Europa. Zo ook Breda Barst, op de afsluitende zondag om 17:30 op het Barst Podium.

HET CONCERT:
The Delta Saints, Barst Podium, zondag 20 september 2015

DE ACT
De vijf spelen vol zelfvertrouwen en uiterlijk plezier het uur vol, een uur waarin veel mensen wellicht gaan eten. Gemiste kans, want The Delta Saints is bedreven op alle instrumenten. De variatie binnen songs en ook de lengte daarvan zijn op maat. Deze act uit muzikaal broeinest Nashville weet hoe het zijn muziek moet brengen en doet sterk denken aan Jack White en The Black Keys. Rock gecombineerd met blues en roots.

HET PUBLIEK
Ondanks het tijdstip, half zes, en het aanstaande concert van The Deaf op het hoofdpodium staat het veld redelijk vol. We horen weinig gekeuvel, op de momenten dat The Delta Saints tempo terugnemen, ontstaat er geen geroezemoes en dat is mooi want de muziek is veel te goed om doorheen te praten.

HET MOMENT
De eerste keer dat The Delta Saint gas terugnam, een nummer bijna stil liet vallen en met een aanzwellende gitaar de draad weer oppakte: de spanningsopbouw was goed. Drie keer deed de band dit en het voelde nergens geforceerd aan. Slotnummer 'Berlin' van album 'Bones' werd eindeloos uitgesponnen, heel sfeervol en tekend voor The Delta Saint vanmiddag.

OPVALLEND
Wil jij weten hoe The Delta Saints klinkt? De band heeft al hun werk op Soundcloud staan, gewoon doorgelinkt vanaf hun website. Inclusief nieuw album 'Bones' dat begin september verscheen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda