#BB15: Robbing Banks had Breda nodig #BB15: Robbing Banks had Breda nodig

One man show in Spaans Kraag

, Tekst: Kyki Vermaire, foto's: André Joosse

#BB15: Robbing Banks had Breda nodig

One man show in Spaans Kraag

Tekst: Kyki Vermaire, foto's: André Joosse ,

De Utrechtse band Robbing Banks bestaat uit Robbing Banks, Robbing Banks en Robbing Banks. Met behulp van zijn gitaar, drum en stem is hij inmiddels een welbesproken artiest. Op zondag speelt hij in de Spaanse Kraag.

HET CONCERT:
Robbing Banks, Spaanse Kraag, zondag 20 september 2015

DE ACT 
Ondanks dat de tent niet groot is, is deze maar voor de helft gevult. Robbing Banks trekt zich hier niets van aan en begint vrolijk zijn set te spelen. Een enkel bierglas gaat door de lucht. Hij speelt oude liedjes en kondigt aan dat hij een nieuw nummer speelt. Na een paar akkoorden weet hij niet meer hoe het gaat en speelt vervolgens het bekende nummer 'God love need money'. Eerder op de dag speelde hij elders in het land voor winkelend publiek en had even ander publiek nodig: "Breda bedankt!"

HET PUBLIEK 
Er is weinig publiek, de tent is slechts halfvol. Mensen komen, blijven even kijken en verlaten de tent weer. Op zich jammer, want Robbing Banks is vergezeld door enkel zijn drum en gitaar. Een one man show voor een schamel Bredaas publiek, graag zouden wij hem nog eens zien, misschien in een setting als die van WanTwo Trash?  

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda