#BB15: My Baby verleidelijk geluid op de vroege middag #BB15: My Baby verleidelijk geluid op de vroege middag

Amsterdamse band maakt indruk

, Tekst: Daniël Hereijgers, foto's: Emmelie Herwegh

#BB15: My Baby verleidelijk geluid op de vroege middag

Amsterdamse band maakt indruk

Tekst: Daniël Hereijgers, foto's: Emmelie Herwegh ,

Trio My Baby bracht dit jaar haar tweede album 'Shamanaid' uit, mocht spelen in het voorprogramma van Seasick Steve en het befaamde Glastonbury festival. In eigen land gaat het My Baby ook voor de wind, met dit jaar al veel festivals en een uitgebreide clubtour voor de boeg. Maar als slot van de festivalzomer komt de band naar het Valkenbergpark, om 's avonds nog in België op Leffingeleuren te spelen.

HET CONCERT:
My Baby, Barst Podium, zondag 20 september 2015

DE ACT
My Baby uit Amsterdam, dat zijn broer Joost (Sheik) en zus Cato van Dyck en de Nieuw-Zeelandse gitarist Daniel ‘Da Freez’ Johnston. Bluesrock is een wat al te iele term, My Baby gooit er net zo makkelijk lange psychedelica of funk met een indielaagje tegenaan. Swampy blues noemen sommigen dat, maar wij noemen het gewoon steengoed.

HET PUBLIEK
Is wat ouder dan het normale 3FM publiek dat je bij een hippe, sexy act van nu zou verwachten. Misschien alvast voor The Delta Saint, de volgende blues act op dit podium? Hoe dan ook, My Baby werkt voor jong en oud. Al heb je wel lef nodig om je openingsnummer, 'Da Freez' bespeelt een one string gitaar en Joost bouwt op voordat 'groovy gospel' Cato opkomt, bijna tien minuten te laten duren. My Baby lukt het, want het is zoveel meer dan blues alleen. Ze maakt veel psychedelische uitstapjes, soms wat indiepop en, eerlijk is eerlijk, hippie prinses Cato is een genot om naar te kijken. En diezelfde Cato neemt op haar gitaar nota bene ook de baslijnen voor haar rekening, waar Johnston uitblinkt op allerlei gitaren, mooie vintage spullen bij elkaar.

HET MOMENT
De eerste keer dat Cato van Dyck uithaalt haar met haar scherpe stem, wauw! Daarna volgen nog meer hoogtepunten tussen minutenlange hypnotiserende zang en slider gitaar effecten. Groovy gospel, inderdaad. Wat een toffe act!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda