#BB15: Lucas Hamming, rebel in een keurslijf #BB15: Lucas Hamming, rebel in een keurslijf

De mobieltjes blijven veelal in de zak of tas

, Tekst: Daniël Hereijgers, foto's: André Joosse

#BB15: Lucas Hamming, rebel in een keurslijf

De mobieltjes blijven veelal in de zak of tas

Tekst: Daniël Hereijgers, foto's: André Joosse ,

Finalist in de tweede editie op tv bij De beste singer-songwriter van Nederland en dit tv-seizoen de huisband van De Wereld Draait Door als opvolger van Typhoon. Voormalig 3FM Serious Talent met een 3FM Megahit 'Mojo Mischief' op zak, in maart kwam zijn tweede EP 'The Perv In Perfection' uit en ergens is oktober zijn eerste volledige album 'Ham'. De 21-jarige Lucas Hamming gaat hard en als het aan Hilversum ligt, horen we het hele jaar door nog meer van Hamming.

HET CONCERT:
Lucas Hamming, Barst Podium, zondag 20 september 2015

DE ACT
Lucas Hamming noemt zichzelf in zijn bio een mooiboy-met-de-grote-bek, die in het Gooi heilige huisjes omver gooit. Is fan van Arctic Monkeys en Paul Weller en klinkt duidelijk wat Britser, qua stem en vooral qua muziek. In augustus 2015 bracht hij nieuwste single 'Never Let You Down' uit en dat werd opnieuw een 3FM Megahit. Met zoveel hits en potentie moet deze rebel wel even Breda op stelten komen zetten.

HET PUBLIEK
Bij een mooi-boy verwacht je gillende tienermeisjes, zoals Jett Rebel vorig jaar bijvoorbeeld voor elkaar kreeg. En ze zijn er wel, maar echt gillen, nee. Ook de mobieltjes blijven veelal in de zak of tas, hoogstens even een (groep)selfie maken en dat is het wel. Wel wordt er veel geheupwiegt. En hoewel het veld voor het podium langzaam steeds iets leger loopt, lukt het showman Hamming toch in extremis een meezinger voor elkaar te krijgen, iets met de jongens tegen de meisjes.

TOT SLOT
Hamming is er nog niet. Hij heeft goed bedachte liedjes die aardig klinken, maar net dat echt rebelse missen. De maniertjes en nonchalance lijken aangeleerd, net zoals de band keurig volgens style guide lijkt te spelen. Op zo'n manier win je misschien tijdelijk wat meisjesharten, maar geen groter publiek. Al kan huisband zijn in een bepaald, veel bekeken tv-programma natuurlijk ook geen kwaad.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda