#BB15: Filet au Fonque fusion van muziek en de zon #BB15: Filet au Fonque fusion van muziek en de zon

Fijne opener Barst Podium

, Tekst: Daniël Hereijgers, foto's: Debbie Schoone

#BB15: Filet au Fonque fusion van muziek en de zon

Fijne opener Barst Podium

Tekst: Daniël Hereijgers, foto's: Debbie Schoone ,

De instrumentale funkband Filet au Fonque van zestal Bart van der List (trompet), Paul Van de Calseijde (saxofoon), Joshua Bredow (gitaar), Teun Dillisse (toetsen), Bryan Manuel (basgitaar) en Eliando Hatumena (drums) pakte bij de voorrondes in Mezz zowel een juryprijs als de publieksprijs. Een hele prestatie als je weet dat het hier om instrumentale funk gaat die ook nog eens niet voor de hand liggend is. De show in Mezz loog er niet om, we zijn benieuwd naar Filet au Fonque vanmiddag.

HET CONCERT:
Filet Au Fonque, Barst Podium, zondag 20 september 2015

DE ACT
Drummer Sharon Zarr verzamelde Filet au Fonque uit een groep bevriende studenten aan de conservatoria van Tilburg en Rotterdam. Zarr drumt inmiddels bij Rondé, gisteren nog op hetzelfde Barst podium, Eliando Hatumena nam zijn plek over. De groep gebruikt dit jaar om zoveel mogelijk te spelen en nummers min of meer uit te proberen op het publiek. Voor vandaag heeft de band een paar verrassingen in petto: het hele optreden speelt percussionist Modeste Johannis mee en twee rappers, Bart Bremmers en Yila van de Heeg komen een nummer vocale kracht bij zetten. 

HET PUBLIEK
In het interview met 3voor12/Breda gaf Paul Van de Calseijde al aan dat Filet au Fonque een mini-fanclub heeft en dat blijkt ook zo. De zon is er ook bij en ook oprichter Sharon Zarr ziet vanuit het publiek dat het goed ziet. Voor het vroege tijdstip zit de sfeer er lekker in, iets dat weerkaatst naar de band. Zonnig, positief en open.

HET MOMENT
Elk bandlid krijgt de ruimte om te soleren en zijn kunnen te laten zien. De solo van Bart van der List, met soms een handje in het uiteinde van zijn trompet, is tof. Het moment is een klein moment: gitarist Joshua Bredow is al een tijdje lekker aan het soleren als Van der List en Van de Calseijde hun blazerspartijen weer willen inzetten... Maar met een korte blik weet Van der List wat hij bedoelt en zegt tegen zijn maat op saxofoon: "Hij wil langer." Waarna de twee een stapje terug doen, totdat Bredow uit zijn zichtbaar gevoelige gitaarspel is teruggekeerd.

CONCLUSIE
Filet au Fonque is een heel fijne opener van het Barst Podium vanmiddag. De nummers zijn relaxt genoeg om als opstartmuziek te gelden voor hen die het gisteren misschien te laat hebben gemaakt en uitdagend genoeg voor de muziekkenner om de wisselingen in tempo en tussen instrumenten, van piano naar orgel naar synthesizer in een enkele track te volgen. Alles loopt waardoor niet opvalt hoe hoog de kwaliteit is. De rappers zijn enthousiast, maar hadden niet per se gehoeven. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda