#BB15: Double Veterans: noisy psychedelische zuiderburen #BB15: Double Veterans: noisy psychedelische zuiderburen

Publiek krijgt een wilde (basloze) trip

, Tekst: Kyki Vermaire, foto's: Debbie Schoone

#BB15: Double Veterans: noisy psychedelische zuiderburen

Publiek krijgt een wilde (basloze) trip

Tekst: Kyki Vermaire, foto's: Debbie Schoone ,

Eerder dit jaar sloten ze Snipperdag af en tipten wij ze als 'must-see'. Het Belgische trio bestaat uit frontman Lee Swinnen, gitarist Thomas Valkiers en drummer Niels Meukens. Alle drie hebben zij al naam gemaakt in de muziekscene (Tubelight, ex-Crackups). Garagerock, psychedelisch, noisy, je hoort het terug in Double Veterans.

HET CONCERT:
Double Veterans, Spaanse Kraag, zondag 20 september 2015

DE ACT
Wederom een Belgisch trio met een niet-klassieke opstelling. Eerder zagen wij een gitaarloos trio, dit keer speelt het basloze trio Double Veterans dat aanstekelijke muziek maakt. Hoe je het ook noemen wilt, met hun noisy sound klinkt de band lekker hard. Voeg daar psychedelische klanken, de wegdraaiende ogen van zanger Lee Swinnen aan toe en het wordt intens. Van zang tot harde schreeuwen, lange uithalen, al met al is het een wilde trip die tien minuten voor eindtijd abrupt ophoudt.

HET PUBLIEK
De Spaanse Kraag vult zich langzaam. Na circa vijftien minuten komt er meer publiek, de tent is ongeveer voor driekwart gevuld. Vooraan dansen er mensen en ontstaat er een moshpit waarin de nodige mensen vallen, struikelen of andere capriolen uithalen. Iedereen heeft in elk geval zichtbaar plezier. Ook buiten de tent is er aandacht voor de muziek, echter heeft deze niet de prioriteit. Mensen zitten aan de tafels, kletsen en drinken wat en op de achtergrond hoort men Double Veterans.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda