#BB15: Death Alley sluit Spaanse Kraag swingend af #BB15: Death Alley sluit Spaanse Kraag swingend af

De tent wordt bijna afgebroken

, Tekst & foto's: Tessa Gorissen

#BB15: Death Alley sluit Spaanse Kraag swingend af

De tent wordt bijna afgebroken

Tekst & foto's: Tessa Gorissen ,

Death Alley uit Amsterdam heeft er al enkele tours erop zitten, waaronder in Duitsland en Oostenrijk. Met de gitarist van The Devil's Blood en de andere bandleden uit bands als Gewapend Beton kan het niet anders dan dat het hard is. Op zondag sloten zij de Spaanse Kraag af.

HET CONCERT:
Death Alley,  Spaanse Kraag, zondag 20 september 2015

DE ACT
Nog voordat de band op het podium staat, zingen de mannen een paar nummers a capella om hun stembanden op te warmen. Het zijn vooral hits van andere grootmeesters van de metal en punk. De bandleden zien eruit alsof ze uit een jaren 80-film zijn gestapt. Een bandana en pornosnor kunnen dan ook niet ontbreken. Zodra ze het podium opgaan, staan de leden geen moment meer stil. De zanger danst op zijn eigen muziek en de overige mannen gaan helemaal op in hun muziek. Muzikaal is er weinig op aan te merken, op een enkel schoonheidsfoutje na, maar dat maakt Death Alley waarschijnlijk weinig uit.

HET PUBLIEK
Zodra de eerste noten klinken, lijkt het alsof er een knop omgaat bij het overgebleven Kraagpubliek. Een wilde en vooral erg agressieve moshpit begint en blijft de gehele show voortbestaan. Op een bepaald moment wordt er zelfs met hekken gegooid en schijnt iemand gewond te raken. Maar het publiek herpakt zich en met een glimlach mosht het zich door de laatste Spaanse Kraagshow van 2015.

De bandleden maken een jaren tachtig indruk als je ze op het podium ziet staan en ook hun nummers lijken rechtstreeks uit zo'n film te komen. Dat de band kan spelen bewijzen ze tijdens deze avond. Een leuke afsluiter van de Spaanse Kraag.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda