#BB15: As Elephants Are, doodnormale, dankbare Engelse jongens #BB15: As Elephants Are, doodnormale, dankbare Engelse jongens

Britpop met radiopotentie

, Tekst: Daniël Hereijgers, foto's: Sabrina Mollen

#BB15: As Elephants Are, doodnormale, dankbare Engelse jongens

Britpop met radiopotentie

Tekst: Daniël Hereijgers, foto's: Sabrina Mollen ,

Brits indiekwartet dat in april 3voor12 Single van de Week was met 'Crowns'. Makers van frisse gitaarliedjes voor de liefhebbers van bands als Bombay Bycicle Club en The Maccabees. Met enkel de EP 'Crown' al op tour in Nederland, we zijn benieuwd naar deze band uit Aylesbury in het zuidoosten van Engeland.

HET CONCERT:
As Elephants Are, Barst Podium, zaterdag 19 september 2015

DE ACT
Witte sportsokken, sobere witte, zwarte of wit/zwart-gestreepte kleren, kettinkjes, doet As Elephants Are het erom of zijn dit doodnormale Engelse jongens, geezers? Zanger Ben Stratford lijkt nonchalant en is niet helemaal stemvast, na een wat sneller nummer moet hij zelfs een beetje hijgen. In zijn eentje zingen bij een vrij standaard Britpop band waar je meerstemmigheid verwacht, het is dapper maar een beetje mager.

HET PUBLIEK
Komt net uit de pit bij The Deaf, of in elk geval van een andere plek. Op een paar mensen na zijn de plastic tegels leeg. Omdat het zulke aardige jongens lijken, blijft u wel fijn staan en daar is de band blij mee.

HET MOMENT
Die ene keer, die bijzondere keer dat Stratford vertelt hoe bijzonder ze het allevier vinden dat er mensen in het buitenland naar ze komen kijken en vooral "Thank you so much". Oh wacht, dat was letterlijk na elk nummer. Niet om te zeuren, maar As Elephants Are is op het podium een beetje saai. Er gebeurt weinig, maar de dankbaarheid terug is groot. En eerlijk: songs als 'Kingdom', 'Crown' en afsluiter 'Come To Life' zijn enorm radiovriendelijk. Daar zal Giel Beelen morgenvroeg blij mee zijn, de band schuift dan aan bij zijn show op 3FM. Daar ga je nog van horen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda