Vlaams/Franse Surf & Turf: da was goe/c’etait bon Vlaams/Franse Surf & Turf: da was goe/c’etait bon

, Tekst: Daniël Hereijgers, foto's: Magnus Gommers

Vlaams/Franse Surf & Turf: da was goe/c’etait bon

Tekst: Daniël Hereijgers, foto's: Magnus Gommers ,

Donderdag 27 augustus kon je weer naar Pier 15 voor Surf & Turf. Een hapje eten vanaf 17:00 uur met muziek van Yantjes Surf ‘n Turf Experience en Viktor Gringo en het was de bedoeling om nog te genieten van de zomer en buiten naar bands te kijken, maar het weer zat tegen. De band The Tubs kwam uit Gent en voor de Fransmannen van Kaviar Special was Surf & Turf zelfs het eerste optreden in Nederland ooit.

The Tubs komt van Gent en maakt ‘gnarage’, geen garage. Een subtiel, belangrijk verschil: The Tubs maakt geen rammelende garage die enkel dient om te rocken, maar varieert flink en neigt naar pop en indie. De muziek van drietal Klaas, Simon en Christophe verscheen al op het Amerikaanse Burger Records en dat staat goed op je CV. Het optreden begint wat later dan verwacht, wat er wel voor zorgt dat Pier 15 goed vol loopt voor de smakelijke set. Slotnummer ‘Everyday I’m Wastin’’ is een tijdloze popparel die je elke dag kunt opzetten.

Kaviar Special speelt vandaag voor het eerst in Nederland, zomaar op donderdagavond in skatepark Pier 15. Terwijl de Franse band uit Rennes al sinds 2011 bezig is. Mooie primeur voor Surf & Turf, want ook deze band mixt stijlen van garage punk tot indie rock en pop. Als bij toverslag ontstaat bij het eerste up tempo nummer de gebruikelijke jolige ronddans die we kennen van het Pier-publiek, maar met minder valpartijen. Omdat er meer meisjes zijn misschien? Hoe dan ook, Kaviar Special is een toffe act met een pakkende sound om op te dansen en meer dan genoeg vervormde en fuzzy hoekjes om interessant te blijven. De vier vermaken zich ook op het podium en laat zich verleiden tot een tweede bisnummer.

Gezien: Surf & Turf met The Tubs, Kaviar Special. Pier 15, donderdag 27 augustus 2015.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda