September komt eraan! Nog genoeg te beleven voor Barst September komt eraan! Nog genoeg te beleven voor Barst

, Tekst: Daniël Hereijgers

September komt eraan! Nog genoeg te beleven voor Barst

Tekst: Daniël Hereijgers ,

Ook voordat Breda Barst losbarst is er in de stad nog meer dan genoeg te doen en te beleven. Omdat onze gloednieuwe concertagenda pas sinds gisteren actief is, geven we je graag een overzicht van duidelijk zichtbare en minder goed zichtbare, bijna ondergrondse, concerten in Breda voor de komende vier weken. Doe er je voordeel mee!

We beginnen in deze laatste week van augustus: je kunt donderdag naar Surf & Turf Fest op het terras van Pier 15 al om 17:00 uur begint met een barbecue door Smaaker en live dj’s Yantjes Surf ’n Turf Experience en Viktor Gringo. Optredens zijn er van garagebandjes: de Belgen The Tubs en Franse band Kaviar Special. Gratis en avondvullend, eerste band rond 20:00 uur.

Zaterdag 29 augustus is het in park Wolfslaar alweer de laatste Wolfslaar Akoestisch met Iris Penning en Smutfish (solo), ten minste: als de weergoden gunstig gezind blijven. Vanaf 16:00 uur, gratis, met maximaal 150 toeschouwers. Een paar dagen daarna begint BUT Filmfestival dat behalve B-Movies, Underground en Trash films dit jaar weer muziek biedt. Met de POB Music Night op donderdag met optredens van Pigteeth, Tarantino en Team Wasted. De Black Metal Friday, ook gepresenteerd door POB in de theaterzaal van De Nieuwe Veste, biedt optredens van Gnaw Their Tongues, Ars Veneficium, Prickrott en Sator Malus. Opvallend: er is een Absint Bar. Avondvullend, tickets koop je via de BUT-site. Tegelijkertijd brengt Curated Engelsman Nathan Ball die onder andere opende voor Alt-J en Australiër Ziggy Alberts naar Breda. Organisator Joep van Leijsen vertelde er deze zomer al over op 3voor12/Breda. Vrijdag 4 september in De Avenue, tickets zijn alleen online te koop.

Op 11 september gaat ook Onderstroom Breda weer beginnen. De eerste act is VVhile, een punk rock duo uit Belgrado dat ook experimental noise en pop gebruikt. Dj Vagebont Franklin is de dj. Voor € 6,50 ben je erbij in Electron. Zaterdag 12 september maakt ook Thrashbangers zijn terugkeer in Mezz met de Litouwse blackmetal/thrashpunk band Luctus en black ’n rollgroep Spermafrost uit het Belgische Namen. Vanaf 20:00 uur in de Kleine Zaal, voor € 7,- kun je erbij zijn.

We kijken ook al uit naar de donderdag en vrijdag vlak voor Breda Barst. Electron is op donderdag 17 september weer geprogrammeerd door Grey en je kunt daar gaan kijken naar The Spylocks en Peach Kelli Pop. The Spylocks, dat is surf, garage en Nederbeat uit Hoorn. Peach Kelli Pop uit Ottawa in Canada maakt onweerstaanbare pop, surf, rock ’n roll liedjes. En dj team V00d00 GOLD draait de plaatjes. Vanaf 20:00 uur, kaartjes in de voorverkoop € 6,-, aan de deur € 7,-. Tot slot: vrijdag 18 september stellen wij in Mezz Kleine Zaal lokaal en regionaal talent aan je voor in Club 3voor12/Breda. Vanaf 20:30 uur kun je gratis komen kijken naar optredens van Little Giant, At First en Fake Billy & The False Prophets. Je bent bij dezen uitgenodigd!

En daarna, uiteindelijk, is het tijd voor Breda Barst! Check ook onze gloednieuwe concertagenda, mede mogelijk gemaakt door Festivalinfo.nl en Podiuminfo.nl

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda