Rustige, maar prettige tweede ‘Summer Of 66’ Rustige, maar prettige tweede ‘Summer Of 66’

Laatste optreden van zangeres Merlijn Human bij The General Public

, Tekst & foto’s: Daniël Hereijgers

Rustige, maar prettige tweede ‘Summer Of 66’

Laatste optreden van zangeres Merlijn Human bij The General Public

Tekst & foto’s: Daniël Hereijgers ,

Deze zomer staat leisurecentre Lot66 in het teken van ‘Summer Of 66’: vier zomeravonden met live muziek en activiteiten buiten de indoor kartbaan. Een nieuw initiatief op de vrijdagavond, samen met POB en The Popcorner. Wij namen een kijkje op vrijdag 7 augustus, de tweede editie. Met drie bands van buiten Breda, toch veel vakanties, voorspelde regen en de eerste wedstrijd van het gedegradeerde NAC in de Jupiler League.

The General Public uit Goeree Overflakkee begint, de band uit Zuid-Holland is enigszins last minute aan de line-up toegevoegd. De vier maken grungy rock en punk. Ondanks de lage opkomst en de kortstondige regen stralen ze veel speelplezier uit, gitarist Gerben Kieviet gebruikt geregeld galm en pedalen. Grappig dat op hetzelfde terrein een groepje met grote pakken aan het sumoworstelen is. Bij single en video 'Silhouettes' gaat er rond het slot nog een tandje bij. Aanvulling: het blijkt het laatste optreden van The General Public in deze bezetting: zangeres Merlijn Human heeft de band verlaten, de drie heren gaan binnenkort verder onder een andere naam.
 
Drie jonge broers van 17, 15 en 11 uit Nijmegen, dat zijn Aron, Florian & Meryn Bevelander en zij vormen Bandexperience. Gitarist Aron speelt op sokken, zo kan hij de pedalen beter bedienen. Jongste broer Meryn speelt op bas, maar heeft ook zijn eigen band (met dezelfde broers) waarin hij gitaar speelt. De blues en seventies en modernere rock is veelbelovend en de broers spelen alledrie al op hoog niveau. Doe tijdens een bluesnummer je ogen dicht en je vermoed dat hier een stel ervaren oude bluesmannen staan te spelen. Een echte experience. Morgen gaat de hele band naar Waterpop in Wateringen, want daar speelt De Staat, frontman Torre Florim woonde vroeger in dezelfde straat in Nijmegen.

Het loopt tegen half elf en de buitenplaats van Lot66 is donker, op het goedverlichte podium op de veranda na, als Monokuro uit Amsterdam begint. Uit de band bio: "Monokuro, een Japans woord dat alleen zwart of monochroom betekent." Monotoon is het in elk geval niet, de indierock is het venijnigste en scherpste van vanavond, met hoorbare invloeden van bands als The Pixies, The Breeders, Sonic Youth en ook wel wat Placebo, vooral in afsluiter en single 'A Life Less Ordinary'. De twee dames en twee heren uit Amsterdam maken indruk. Jammer dat er niet meer publiek uit Breda en omgeving is, bands die repeteren bij The Popcorner bijvoorbeeld. Want NAC of geen NAC, het buitenterrein leent zich prima voor optredens en minifestivals, zo tegen het industriegebied aan.

Gezien: 'Summer Of 66' met The General Public, Bandexperience en Monokuro. Vrijdag 7 augustus 2015.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda