Ik Zie U Graag 2015: Belgische muziekscene proeven in Mezz Ik Zie U Graag 2015: Belgische muziekscene proeven in Mezz

Zevende editie met veel variatie

, Aankondiging: Daniël Hereijgers

Ik Zie U Graag 2015: Belgische muziekscene proeven in Mezz

Zevende editie met veel variatie

Aankondiging: Daniël Hereijgers ,

Het is weer tijd voor Ik Zie U Graag. Vanaf vrijdag staat Mezz drie dagen lang in het teken van al het moois dat uit België komt en schotelt je oudere bekenden voor, maar vooral veel nieuws dat nog niet vaak de oversteek naar Nederland heeft gemaakt. Wij kijken vast vooruit naar de zevende editie en geven je via zes eerdere verhalen vast een extra zetje naar komend weekend. Wij hebben alvast weer veel goesting!

Vrijdag
De vrijdag biedt je contrasten: singer-songwriter Gabriel Rios én het geweld van Raketkanon. Maar ook synthpopband Hydrogen Sea en indie-elektro van The Sedan Vault. Stadt maakt indierock met een wolkje psychedelica en Mon-o-phone brengt duistere indiepop. Veel eigenzinnigheid dus.

Zaterdag

Op zaterdag is de grootste naam The Van Jets met hun uitvoering van glamrock, de geïmproviseerde en uitdagende jazz van Dans Dans en de multi-instrumentalisten van BRNS met een mix van mystieke en catchy sounds. Birds That Change Colour haalt inspiratie uit de sixties en Byron Bay is terug met elektronische folkpop. Yawns ten slotte maakt psychedelische en catchy sixties pop.

Zondag
Op de zondagmiddag, tijdens Belgische wielerklassieker Luik - Bastenaken - Luik is de toegang gratis. Je kunt dan kijken naar aanstormende bands Tin Fingers uit Antwerpen en Ides Moon uit Gent. En ‘Klappen met Willem’ is terug, de poptalkshow waarin muziekjournalist en België-kenner Willem Jongeneelen in gesprek gaat, eerst met Waste My Records platenbaas Yves Vaes en later met Tomas De Smet, bassist van King Dalton, Broken Circle Breakdown Bluegrass Band en in het verleden Zita Swoon. Willem doet een klapske met ze en draait platen die voor hen belangrijk zijn.

Op de website van Ik Zie U Graag vind je het blokkenschema.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda