Onderstroom haalt Rotterdamse klasse-act naar Breda Onderstroom haalt Rotterdamse klasse-act naar Breda

, Tekst & foto’s: Rick Ruskus

Onderstroom haalt Rotterdamse klasse-act naar Breda

Tekst & foto’s: Rick Ruskus ,

Zaterdag 18 april was het tijd voor een tweede editie van Onderstroom, een nieuw initiatief in Breda om artiesten podium te bieden. Voor elke editie van Onderstroom wordt een unieke locatie gezocht en ditmaal vormde Electron die locatie waar AC Berkheimer het podium mag betreden. AC Berkheimer, ontstaan in 2005 in Rotterdam en is nog steeds gevestigd in de havenstad, maakt een unieke combi van liefelijke meisjeszang met overstuurde gitaren en een sfeervolle muur van geluid.

De band is strak en goed op elkaar ingespeeld, maar helaas klinkt het geluid in de zaal niet helemaal lekker. Of het nu aan de geluidsman ligt of aan het zaaltje wat zich toch niet helemaal leent voor het sfeervolle gegalm van de gitaren blijft onduidelijk. De bandleden roeien met de riemen die ze hebben, maar tonen daarin wel hun kwaliteit. De dromerige melancholische shoegaze nummers kloppen van begin tot eind en zitten vol verrassende catchy zanglijntjes en melodieën.

Het geluid is vanavond dus wat minder, los daarvan heeft de organisatie al wel mijn zegen om nog veel meer leuke bandjes naar Breda te halen. Het neusje voor goede acts hebben zij zeker en we hebben het volste vertrouwen dat Onderstroom nog veel toffe acts naar Breda zal halen.

Gezien: AC Berkheimer. Electron, zaterdag 18 april 2015.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda