Interview Ik Zie U Graag: Byron Bay keert direct terug Interview Ik Zie U Graag: Byron Bay keert direct terug

Jonge indie folkband na 2014 weer op Ik Zie U Graag

, Interview: Daniël Hereijgers

Interview Ik Zie U Graag: Byron Bay keert direct terug

Jonge indie folkband na 2014 weer op Ik Zie U Graag

Interview: Daniël Hereijgers ,

Volgend weekend staat Mezz weer in het teken van de vaak fraaie muziek die bij onze zuiderburen wordt gemaakt: Ik Zie U Graag. Eén van de Belgische bands op het affiche is Byron Bay. Een jonge act die ons vorig jaar verraste en nu alweer terug is. Byron Bay speelt zaterdagavond 25 april in de grote zaal van Mezz. We schreven in 2014: “melodieuze indiefolk met passende samenzang en een zelfverzekerde uitstraling”. Hoe staat de band er nu voor, één jaar later? We vroegen het zanger en frontman Tom Verstappen.

Jullie hebben al een aardige lijst support shows gedaan en getourd in België en daarbuiten en nu ook nog met ‘God Only Knows’ op de nieuwste verzamelaar ‘De Afrekening’ van Studio Brussel. En terug op het podium van Mezz bij Ik Zie U Graag. Waar ligt jullie grens dit jaar?
Tom: “We hebben inderdaad al een mooi lijstje concerten bij elkaar gespeeld en we hebben het geluk gehad dat onze singles ‘God Only Knows’ en ‘Run For Gold’ in de smaak vielen. Die ervaringen gieten we momenteel in onze debuut-EP die eraan komt in het najaar. Hopelijk kunnen we daarmee een mooie clubtour doen en is het ons toegangsticket voor de grotere festivals in 2016. Ondertussen proberen we gewoon verder te doen zoals we bezig waren: rustig ervaring opdoen om er na de release volledig te staan, al zouden we geen nee zeggen tegen een spot op Pukkelpop. We proberen ook stilaan wat Nederlandse harten te veroveren. Zo deden we al supports voor Jett Rebel en zijn we naast Ik Zie U Graag ook te zien op Welcome To The Village en The Brave in Amsterdam.”

Jullie zijn al ver gekomen met een online oeuvre van twee singles en wat demo tracks. Dat is een bewuste keuze?
“We zijn een jonge band met een beperkt aantal songs en een strak budget. Qua sound is er nog veel aan het veranderen, dus leek het ons logisch dat we singles de wereld in zouden sturen. Het is de ideale tool om de temperatuur te meten zonder al te grote financiële risico's. En als het een succes wordt, kom je er een heel eind mee. We hebben ook ons uiterste best gedaan om voor elke single een parel van een videoclip te maken. En dat loont! 'God Only Knows' werd al 40.000 keer bekeken op YouTube, en beide tracks kregen een plek in de playlist van nationale muziekzender JIM TV.”

Wat zou je tegen de lezers van 3voor12/Breda willen zeggen om ze naar Mezz te verleiden op zaterdag 25 april, tegen potentieel publiek dat jullie vorig jaar bij Ik Zie U Graag heeft gemist?

“Naar het schijnt serveren ze tijdens onze show ijskoude Belgische pintjes!”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda