POBparade ’15: Windup Space in Catch22 en Awash sluit af in Hijgend Hert POBparade ’15: Windup Space in Catch22 en Awash sluit af in Hijgend Hert

Getalenteerde jongens en ervaren heren

, Tekst: Annick de Wit, foto's: Daniël Hereijgers

POBparade ’15: Windup Space in Catch22 en Awash sluit af in Hijgend Hert

Getalenteerde jongens en ervaren heren

Tekst: Annick de Wit, foto's: Daniël Hereijgers ,

Windup Space is een jong rocktrio uit Oosterhout dat 23 mei bij Club 3voor12/Breda zal spelen. Benieuwd naar de sound, nam 3voor12/Breda een kijkje in Catch22 waar de drie heren van Windup Space op tweede Paasdag speelden. Verder konden we de afsluiter van POBparade niet missen: Awash in het Hijgend Hert.

Windup Space is een jonge band uit Oosterhout die geïnspireerd wordt door onder andere Incubus, Soundgarden en Nirvana. Van deze laatste naam spelen ze dan ook een cover 'In Bloom', die voor een jeugdige band als deze zeer goed uit de verf komt. Wat kan deze band nog meer behalve Nirvana coveren? Ze kunnen ook ‘Hey Ya’ van Outkast in een nieuw jasje steken en het weinige publiek laten mee neuriën. Windup Space weet wat rocken is, maar heeft ook een fragiel randje door de trilling die je af en toe in de stem hoort van zanger/gitarist Menno van Marle. Hebben ze nog meer trucjes uit de kast gehaald? Jazeker, de band is goed op elkaar afgestemd, meerstemmige zang gaat ze prima af. Windup Space sluit af met het nummer ‘Cannibals’, wat ze zelf als hun beste nummer beschouwen en vorig jaar uitkwam op hun eerste EP. 23 mei spelen ze op Club 3voor12/Breda in Mezz Kleine Zaal.

Awash’ soundcheck gaat vloeiend over in het werkelijke afsluitende optreden van de POBparade 2015. Vijf jaar geleden stonden ze op hetzelfde podium, niet als afsluiter, maar met hun allereerste try-out voor de POBparade. Awash is een band die van een stevige gitaarpartij houdt, maar ook van akoestische nummertjes, én van covers. Degene die de cover raadt, krijgt gratis hun nieuwe EP. Helaas is die prijs voor niemand weggelegd, John Newmans 'Blame', dat is blijkbaar een weinig geluisterde man in het Hijgend Hert. De nieuwe EP moet nog officieel gereleaset worden, maar Awash geeft er nu al eentje weg, ter oefening spelen ze ‘On The Water’. De setlist is speciaal aangepast voor dit optreden, ze spelen namelijk ook ‘Wheezing Dear’. Dit nummer gaat over (en de titel is afgeleid van) het Hijgend Hert, maar dan toch met een ‘a’ waar je ‘deer’ met een ‘e’ schrijft. Voor Awash is het Hijgend Hert een plek waar je met z’n allen gelukkig kunt zijn, ook al is het leven niet altijd zo mooi. Met die fijne gedachte wordt de POBparade afgesloten en spelen ze het laatste nummer ‘Another Man’. 17 mei staat Awash in Mezz Café voor de EP release. Op de EP staan vier nieuwe nummer die gaan over het pasgeboren dochtertje van zanger/gitarist Geert van der Burg.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda