POBparade '15: fotoverslag binnenstad, zoveel te zien POBparade '15: fotoverslag binnenstad, zoveel te zien

Rosenburg, There There, Page45, Myllie Tunes, MacSwordfish, Fools Never Differ, Fort ’99, Awash

, Fotoverslag: Daniël Hereijgers

POBparade '15: fotoverslag binnenstad, zoveel te zien

Rosenburg, There There, Page45, Myllie Tunes, MacSwordfish, Fools Never Differ, Fort ’99, Awash

Fotoverslag: Daniël Hereijgers ,

Eenendertig optredens. Zoveel had POB gepland voor Tweede Paasdag 2015. Niet te doen zoveel, dus we proberen zoveel mogelijk in dit fotoverslag te stoppen. Daniël Hereijgers maakte een rondje in de binnenstad en zag Rosenburg, There There, Page45, Myllie Tunes, MacSwordfish, Fools Never Differ, Fort ’99 en afsluiter Awash. Op deze locaties: Het Zwarte Schaap, De Bommel, Vulling, Zeezicht, De Speeltuin en de afsluiter was traditiegetrouw in het Hijgend Hert.

We beginnen de middag om 16:15 uur in Het Zwarte Schaap, waar het binnen donker en nog rustig is. Jammer, want duo Laetitia Kemps en Rens Geubbels maken als Rosenburg bijzonder mooie liedjes waarbij de kalmte en fraaie stem van Kemps opvallen. Aangevuld met trompettist Sander Martinet, gisteren nog in De Avenue met Skippabeat, is het een veelbelovend begin van Tweede Paasdag. Aan de overkant is De Bommel waar There There om iets over vijven start. Een volle Bommel, qua aanhang zit het wel goed met de jonge Bredase band die vorig jaar al op Breda Barst speelde. En ook muzikaal blijft There There een hoog niveau halen, met de uitstapjes naar electronica door bassist Tom Gudde en het feit dat toetsenist Jeroen Stoot ook de gitaar oppakt heeft de band nog meer bereik. Snel door naar Vulling waar Page45 tegelijkertijd speelt, op het 3voor12/Breda podium. De band rond broers Vic en Oscar van den Bosch houdt vandaag een eenmalige try-out van nieuw eigen materiaal, met twee nieuwe bandleden. En al spat het er nog niet vanaf, fans van langgerekter poprock werk met verwijzingen naar R.E.M. doen er goed aan Page45 te volgen. We pikken ook nog een stuk Myllie Tunes mee in Zeezicht. Myllie was pas nog tv bij De Beste Singer Songwriter, maar wist helaas niet door te dringen tot de volgende ronde. En helaas kondigt de zangeres met haar zo eigen geluid ook aan in mei te vertrekken naar Maastricht om daar muzikaal verder te gaan. Jammer!

Terug naar De Bommel, waar MacSwordfish laat zien het rocken nog lang niet verleerd te zijn. Zanger Victor Wasser lijkt feller dan ooit. We blijven niet te lang, want opnieuw staat tegelijkertijd in Vulling een act geprogrammeerd: broers Arjan en Gertjan Crielaard spelen samen met drummer Maurice Snoeren als Fools Never Differ oprechte poprock, vol overtuiging. Dan is het spijtig dat Vulling rond etenstijd, met langzaam ondergaande zon, niet heel vol is. Neemt niet weg dat de mannen er toch het beste van maken. Keuzes zijn er op dat moment nog volop, iets voor achten is het op naar De Speeltuin om Fort ’99 te zien. De rockband uit Etten-Leur waar Tristan van der Laan van het vorig jaar gestopte Blackhill Bandits onderdak vond. Toegegeven, Fort ’99 speelt nog veel covers en heeft het meest succes vandaag met Rage Against The Machine cover ‘Killing In The Name Of’ en Electric Six’ ‘Gaybar’, maar het speelplezier is duidelijk zichtbaar en de bandleden ogen nog jong genoeg om eigen materiaal te gaan maken. Hijgend Hert maakt zich ondertussen op voor de afsluitende act, dit jaar gaat de eer naar Awash. Die weet de die hards te boeien met hun kenmerkende eigen popgeluid en persoonlijke inslag. Een uitgebreider verslag van dat optreden volgt, hieronder vind je vast een paar foto’s. De negentiende editie van de POBparade was weer bijzonder goed en gevarieerd. Zoals op dat festival met blokkenschema’s en tenten in de Flevopolder, keuzes keuzes keuzes…

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda