De Jeugd Van Tegenwoordig: zoals vanouds een feestje met de ‘gekke boys’

Jeugdig Breda is goed vertegenwoordigd

Tekst: Kyki Vermaire, foto's Debbie Schoone ,

De Jeugd Van Tegenwoordig in Breda, wie wil dat niet zien? Breda is er massaal op uitgetrokken wat resulteerde in een show die binnen no time was uitverkocht. De mannen uit Amsterdam kwamen samen met het Bredase publiek een feestje bouwen. Geheel in JVT-stijl.

Wij zijn de èchte jeugd van tegenwoordig!Bokoesam, samen met rapper en dj, mogen het publiek opwarmen. Dat doen ze goed. Jeugdige fans staan voor het podium en vragen om een ‘boks’. De rapper speelt hier leuk op in en doet vroijk mee. De heupen gaan los en wanneer het nummer ‘10 Kleine Meisjes’ wordt gerapt gaat het publiek los en zingen vooral de jeugdige fans mee. Wellicht onder de volwassenen minder bekend, maar dat mag de pret niet drukken. De man uit Amsterdam Oost stopt jammer genoeg na het nummer ‘Nooit Meer Slapen’ van Yellow Claw (in samenwerking met o.a. Ronnie Flex) tien minuten te vroeg.

De bekende tonen van Bas Bron klinken door de zaal en Willy, Faberyayo en Vjèze Fur betreden het podium zoals we gewend zijn. Willy in een bontjas met zonnebril, Vieze Fur in een net iets te strakke broek en Faberyayo in een korte broek. De Nederlandse rapformatie De Jeugd Van Tegenwoordig is weer in Breda, nadat zij vorig jaar hun try-out hebben gespeeld. Dit keer knallen zij veel meer van het podium en is het al snel een bekend feestje.

Veel oud werk, inmiddels is het album ‘De Formule’ al weer een tijdje in de lucht. Nummers zoals ‘Watsgeburt’, ‘Hollereer’ en ‘Tante Lien’ van voorgaande albums worden gerapt. Daarnaast mogenjn de tracks van het laatste album niet ontbreken: ‘Op Een Sexuele wijze’ ‘Bewuste Sabotage’ en ‘Een Barkie’ worden uit de muur getrokken en het publiek springt en feest erop los. Jeugdige fans springen in het publiek en kijken boos naar hun ouders wanneer zij een drankje voor hen houden. Het mag gezegd worden. De Jeugd Van Tegenwoordig kan nog steeds de zaal los laten gaan, jong en oud. Bas Bron maakt het die avond met zijn muzikale uitspattingen. Hij is jarig en dit wordt uiteraard gevierd met een ‘Happy birthday’ door de mannen, samen met het publiek.

Gezien: De Jeugd Van Tegenwoordig en Bokoesam. Mezz, vrijdag 26 september 2014.