3voor12/Breda tipt: Breda Barst '14

Zes must-sees in het Valkenberg dit weekend

Tekst: Kyki Vermaire & Daniël Hereijgers, foto: Magnus Gommers ,

Het is weer bijna tijd voor Bredaas mooiste festival! Zo’n veertig acts in twee dagen, verspreid over vier podia. Waar moet je beginnen? Vrees niet! Om je een beetje op gang te helpen, is 3voor12/Breda je hoop in bange dagen. We presenteren hier: drie must-sees per dag. Bands en acts waar wij zelf heel veel zin in hebben. Zorg dat je ze niet mist!

Melting Time
Opeens was daar Melting Time bij de voorrondes in Mezz. Het niveau was hoog, maar deze Lierse formatie sprong er met hun energieke en vurige postpunk nog eens flink bovenuit. Eerste officiële single ‘Eyes’ toont waar het viertal toe in staat is, grillig en gepassioneerd. En dan te bedenken dat ze bij aanvang nog niet eens ‘deftig een instrument konden spelen’, volgens gitarist Mauro. Afspraak: zaterdag, Amstel podium, 17:30 uur.

King Dalton
De verrassing van Belgenfestival Ik Zie U Graag en reken maar dat wij ze graag terugzien. Feest gegarandeerd, wij schreven het toen al “…Dat kietelende riffje, de bluesy samenzang en de opbouw daarna, sexy. Een absolute aanrader. King Dalton krijgt het publiek aan het dansen met een geweldige sound en energie en trapt vanavond de deur naar Nederland in.” Direct na Melting Time op het Barst podium, zaterdag.

The Charm The Fury
Chaos, een vrouw met ballen, deze band geeft het je allemaal. Frontvrouw Caroline Westendorp en haar mannen grunten zaterdag 20 september vanaf 22:00 uur in de Spaanse Kraag.

Flip en De Noormannen
Zelf benoemd “halfgeïnfecteerde schreeuwpoëet, half minnaar van het vrouwenhart” Flip komt met zijn band De Noormannen en die schitterende plaat ‘Bellse Parese’ terug naar Breda. Hij won de Wim Sonneveldprijs 2014 en speelde in de randstad op De Parade, maar ook in zijn voormalige thuisstad zal hij het publiek laten brullen van ‘Sir Yes Sir!’ en op zondagmiddag vanaf 15:20 uur laten zien dat alle erkenning tot nu toe terecht is.

Psycho 44
Als je van bijvoorbeeld Nine Inch Nails houdt en van catchy rock, ga dan naar dit optreden. Deze Belgen spelen zondag 21 september vanaf 21:00 uur zeker de Spaanse Kraag plat.

Therapy?
Voor velen jeugdsentiment, maar wie kent ze niet? De nummers 'Nowhere' en 'Diane' waar Therapy? in de jaren '90 een dikke hit mee scoorde. De mannen sluiten zondag 21 september vanaf 21:50 uur het festival af op het Barst podium. Met een heel bijzondere versie van ‘Diane’ en een feestelijke stemming om het festivalseizoen te eindigen, verklapte bassist Michael McKeegan al in een interview met 3voor12/Breda.