Grootse cd-release Revölvo’s ‘The All Seeing Eye’ op zondagmiddag

Elke betalende bezoeker gaat met de cd naar huis

Interview: Daniël Hereijgers ,

Revölvo presenteert zondagmiddag 28 september het nieuwste album ‘The All Seeing Eye’ in de Jupiler zaal van Mezz. De band viert dan vijf jaar Revölvo, de opvolger van debuut ‘Older, Wiser Louder?’ én neemt afscheid van drummer Vince. De release duurt van 15:00 - 21:00 uur en elke betalende bezoeker krijgt tegen inlevering van het ticket de cd mee. Daarnaast krijg je optredens van Stealers, Cross Eyed + Banished en Team Wasted (afterparty) en is ook Dr. Worst met zijn worsten van de partij. Een vol programma, waarover we graag wat meer willen weten. We ondervroegen gitarist Tank.

Waar komt de titel ‘The All Seeing Eye’ vandaan?
“Waarom ‘The All Seeing Eye’? Het is zo actueel, met al die recente verhalen over privacy, de titel was er opeens. De cd is toegankelijker dan ‘Older, Wiser, Louder?’, een beetje in de stijl van ‘Hellspawn Baby’ van dat album. Het gaat wel nog steeds om bier, vrouwen, oorlog en hard rock. Maar er staat bijvoorbeeld ook een skatepunk nummer op, waarop we een refrein zingen. Zingen!”

Jullie vieren behalve de nieuwe cd ook vijf jaar Revölvo. Wat waren jouw hoogtepunten?
“Eén van mijn hoogtepunten is toch wel Dave. Ik heb hem voordat we begonnen met Revölvo vier jaar lang gestalkt en heb hem bij een tuincentrum klemgereden met mijn winkelwagentje toen hij aan het shoppen was. Kon hij geen kant meer op. Zo van: “wij moeten echt een samen spelen in een band." Mooi dat dat gelukt is. En ons optreden op Breda Barst, vorig jaar.”

Het is ook het laatste optreden met drummer Vince, die naar Enschede is verhuisd. Hebben jullie al een nieuwe drummer?
“We zijn aan het zoeken, maar het is niet makkelijk. Ik heb Vince in die vijf jaar wellicht te weinig complimentjes gegeven, maar echt: er is geen betere in het genre. Hij moet ook doorgaan in Enschede. We wilden per se de cd nog opnemen met hem erbij.”

Een cd-presentatie op zondagmiddag, beetje vreemd voor zo’n harde band als Revölvo, toch?
“Het was niet meteen onze voorkeur, maar we wilden wel graag het album voor oktober uitbrengen en dat moest passen in onze agenda’s en die van Mezz. Uiteindelijk is het ook wel gezellig, op zondagmiddag. Iedereen kan op tijd naar huis.”

Jullie hebben drie bands uitgenodigd. Team Wasted kennen we natuurlijk, maar Stealers en Cross Eyed + Banished, hoe komen die op het affiche?
“We wilden ook bands uit het genre natuurlijk, maar nu eens uit andere plaatsen. Bands die mensen uit Breda misschien nog niet kennen. Het zijn bevriende bands, eentje van het label waar ik vroeger met Southern Way bij zat. En misschien levert het ons ook optredens bij hen in de buurt op.”

Een goed idee, je vraagt € 9,- entree, maar iedereen gaat wel met de cd naar huis.

“We wilden er echt een cd-release van maken. Daar komen mensen voor. We willen ons onderscheiden van een normaal optreden en doen daarom de cd bij de entree.”