Techno Friday Breda: vanaf 23 jaar

Nieuw maandelijks event in De Avenue

Aankondiging: Daniël Hereijgers ,

Aanstaande vrijdag is de eerste maandelijkse Techno Friday. Nieuw en steeds op de eerste vrijdagavond van de maand, in De Avenue. Techno dus, voor een publiek van 23+. Ok, een techno event voor een wat ouder publiek dus. Maar waarom is dat nodig? Wij vroegen het aan organisator Peter Onderdelinden.

Waarom is er een nieuw techno event nodig in Breda?
Onderdelinden: “We geven invulling aan het gat dat valt na de zomerfestivals door het organiseren van een goed aangeklede avond waarbij we streven naar meer festivalbeleving en op de eerste plaats goede multi-level-techno. Je ziet een groeiende groep uitgaanspubliek van boven de dertig, vaak ook festivalbezoekers, die minder aansluiting vinden in het algemene aanbod in Breda. Je bent dan al snel aangewezen op de kroeg als je niet tussen vrijwel uitsluitend studenten wil staan. Wij willen het aanbod verrijken. Techno Friday organiseren we iedere eerste vrijdag van de maand in de sfeervolle voormalige kerk De Avenue. Geen underground sfeer, maar veel meer club. Verder willen we dj's veel meer de ruimte geven voor een langdurige set. Met vijf keer een set van een uur kun je in mijn beleving nooit echt iets neerzetten. Daarom kiezen we voor sets van twee tot drie uur.”

Wat bedoel je met multi-level-techno?
“Je hebt allerlei variaties binnen techno en met multi-level-techno bedoel ik techno met veel lagen waardoor je veel diepte in de muziek krijgt. Dat is ook meteen de meest dansbare techno.”

Waarom vanaf 23+?

“We richten ons op de festivalbezoeker en in het algemeen en op party people tussen de twintig en de vijftig uit Breda en omgeving in het bijzonder. Een avond wordt een topavond wanneer het publiek aansluiting vindt bij elkaar. Een groep mensen met dezelfde behoefte: lekker ontspannen na een week hard werken op goede muziek. 23+ is eigenlijk meer een ondergrens indicatie voor de bezoeker dat hij met gelijkgestemden staat. We zullen dan ook niet snel om een ID-bewijs vragen.”

Je begint met dj Remy, aan wat voor soortgelijke techno dj's moet de doelgroep dan denken?
“Sowieso hebben we Dj Spoorvorm als een soort van resident dj. Hij draait heel lekker én toegankelijk en dat geeft iedereen de gelegenheid om er lekker in te komen. We zullen later ook ander lokaal talent in de voorverwarming de kans geven. Voor 3 oktober hebben we D.A.V.E. The Drummer. Dave is een grootheid in Londen en dit wordt een knalavond met een aardige dosis acid-techno. Voor de editie van 7 november hebben we Olivier Weiter op de agenda staan. Uiteindelijk proberen we de bezoeker mee te laten beslissen in de keuze van de dj. Het ultieme doel is toch dat iedereen het naar zijn zin heeft.”