Acid Baby Jesus maakte instore tussenstop in Grey

Veelbelovende Griekse psychedelica zomaar in Breda

Tekst & foto’s: Daniël Hereijgers ,

Acid Baby Jesus, vier psychedelische garagerockers uit Athene, hadden onderweg van een optreden in Berlijn naar een optreden in Rouen een slaapplaats nodig. Grey eigenaar Marthy Coumans wou ze die gerust bieden, als er een instore optreden tegenover stond. De vier Grieken hadden daar wel oren naar en zo had Grey zijn eerste instore optreden op donderdagavond 30 oktober, tussen 19:00 - 20:00 uur.

Marthy Coumans heeft connecties en lef, vorige maand programmeerde hij al Holy Wave en Hellshovel in Electron, onder de vlag van zijn net officieel geopende winkel Grey. Gitarist Dox van Acid Baby Jesus speelde toen bij Hellshovel mee en gaf aan dat zijn andere band, ABJ dus, nog wel een slaapplek kon gebruiken na hun optreden in Berlijn (op woensdag) en vlak voor Rouen in Frankrijk (op vrijdag). De band uit Athene is bezig aan een korte Europese tour van twaalf optredens. Coumans zei: “Prima, we zorgen ook voor avondeten en ontbijt. Als jullie ’s avonds spelen in Grey.” Overdag sleepten Coumans en Guido Pas met matrassen en zetten die tegen de achterwand, om lawaaioverlast tot een minimum te beperken. De buren kregen een vriendelijk briefje in de bus.

Acid Baby Jesus noemt het een “low volume show”, waarbij het volume niet zo hard opengaat als in een club. Dat maakt in de ruimte van Grey weinig uit en het geluid is goed. De muziek bestaat uit psychedelische garagerock met rock ‘n’ roll ritmes en meerstemmigheid van zanger Noda, bassist Tili en drummer Marko. Tijdloze, onverslijtbare muziek waar vooral bassist Tili op de voorgrond lekker in op gaat. Erg goed en dus zomaar in Breda. De belichting past bij de muziek, vaak één kleur van wit tot paars, groen en helblauw.

Coumans: “Bands die anders naar Tilburg of Eindhoven gaan en aan Breda voorbij gaan, met wat lef haal je ze naar Breda. Zij komen nu uit Berlijn en zijn onderweg naar Rouen, voor een slaapplek, avondeten en ontbijt spelen ze nu hier. We eten peestamp met Hema-rookworst en morgen bij het ontbijt krijgen ze een gebakken ei. Dit heeft al op Le Guess Who gestaan, en kan zo groot worden als Thee Oh Sees of The Black Lips.” ABJ speelt overigens morgen in Rotown Rotterdam en zondag in DB’s Utrecht.

Gezien: Acid Baby Jesus. Grey, donderdag 30 oktober 2014.