Geslaagde editie Brute Boul

Maandelijks muzikaal geweld in De Boulevard

Tekst: Kyki Vermaire ,

Brute Boul biedt maandelijks een podium aan minimaal één Bredase band en één niet Bredase band. Punk, metal, maakt niet uit, als het maar hard is. De oude, maar door velen geliefde zaal van De Boulevard krijgt nieuw leven ingeblazen. Dit keer verwelkomt initiatiefnemer Ferdi Wels de bands Rhinorino, The Duketown Helldogs, Milwaukee Wildmen en Harsh Realms.

Rhinorino start de avond. De driekoppige band staat voor een half gevulde zaal. Het publiek staat nog een beetje met de handen in de broekzakken toe te kijken. De drumster Susie Q trekt, mede door de opstelling van de band, de aandacht. Wanneer zij ook nog eens haar sexy stem laat horen klinken Rhinorino vrolijk en vooral lekker. Een goed begin van de avond.

De tweede band The Duketown Helldogs is klaar om een flink potje trash & roll te laten horen. Na een wat lange soundcheck en het nodige "Spelen!”-geroep van het publiek starten zij uiteindelijk met hun set: een mix van rock ‘n roll, punk-rock en metal. De contrabas is helaas niet erg goed te horen. Het oogt verder een beetje chaotisch, maar dat zal er vast bij horen. Het publiek trekt zich er in elk geval niks van aan en heeft plezier.

Milwaukee Wildmen
, de derde band van de avond speelt prima. Wederom zien we een contrabas op het podium, gelukkig is deze nu beter te horen. De ‘psychobilly’ (een mix van punkrock en rockabilly) band behoudt de sfeer. Het gaat er gemoedelijk aan toe. Lachende gezichten, fans die slammen en bier. 

De laatste band Harsh Realms speelt voor een kleiner publiek dan de eerste drie bands. Het is inmiddels tegen 02:00 uur. Toch spelen zij alsof de zaal volledig gevuld is en gooien alle remmen los. Een energieke band die vrienden het podium oplaten om mee te zingen om de avond goed af te sluiten. 

Ferdi Wels, initiatiefnemer van Brute Boul, draait tussen de acts door zijn muziek. De tijd die de bands nodig hebben om zich te installeren wordt op deze manier goed gevuld. 

Vanaf nu is het maandelijks een ‘brute boul’ in De Boulevard. Een avond die misschien niet altijd helemaal gelikt of perfect in elkaar zit, maar goede muziek, lol en gezelligheid is gegarandeerd! De volgende editie van Brute Boul is op 15 november a.s. in De Boulevard.

Gezien: Rhinorino, The Duketown Helldogs, Milwaukee Wildman en Harsh Realms - Brute Boul. De Boulevard, zaterdag 25 oktober 2014