Met zichtbaar plezier presenteerde MMMM ‘Less Yes Mono’

Debuut cd-presentatie in Hijgend Hert

Tekst & foto’s: Daniël Hereijgers ,

Amsterdam mag dan misschien deze dagen met Amsterdam Dance Event het epicentrum van de dance en dan vooral dj’s zijn, in Breda gaat het tegendraads met techno electropunk. MMMM presenteerde vrijdag officieel het debuut ‘Less Yes Mono’. Een album waar al anderhalf jaar naar werd uitgekeken. In een heet Hijgend Hert, want de herfst gaf de nazomer nog een kansje en met rookmachine.

Danny la Haye en Thomas Rademakers treden wederom aan met Wouter Jaftoran, wiens drumwerk we ook kennen van bijvoorbeeld Julian Edwardes. Vooraf wijzen vrienden en bekenden continu naar de jogging broek van Danny La Haye. Die hij aanhoudt tijdens het optreden. “Dat voelt gewoon lekker, heel relaxed,” zegt de toetsenist, gitarist, zanger en vaste bassist van souldiva Giovanca met een brede lach. “Met MMMM kan ik lekker losgaan, terwijl het normaal allemaal wat strakker is, dus waarom niet?” En dat is nog niet alles, MMMM treedt vanavond op in witte truien met bandlogo, die een trouwe fan net na de soundcheck aan Danny en Thomas overhandigt. Hippe, unieke fashion.

Live is MMMM net als op het debuut een rauwe combinatie van electro, punk en techno met gitaar, bas, drums en zang. Dat wisten we al, het is vooral tof om te zien met hoeveel zichtbaar plezier vooral La Haye de nummers brengt, Rademakers preekt en spit zoals op het album, stoer en directief. En de nummers knallen gewoon. Van ‘Rodeo Retarded Teen’ tot ‘Heavy Metal Wolf’. Naderhand verklapt La Haye nog dat voor MMMM een klein tourtje in België in de planning zit. We schreven het al, een plaat met potentie.

Gezien: cd-presentatie ‘Less Yes Mono’ door MMMM. Hijgend Hert, vrijdag 17 oktober 2014