Breda heeft alle aandacht voor Emil Landman

Fotoverslag vanuit de kleine zaal van Mezz

Tekst & foto’s: Sanne van Hassel ,

Vorig jaar stond Emil Landman nog in het voorprogramma van Mister and Mississippi in de grote zaal, nu staat hij met debuutalbum ‘Colours And Their Things’, dat pas verscheen, in de kleine zaal van Mezz.

Om stipt half vijf stapt Emil Landman met zijn twee bandleden het podium op van de kleine zaal. Het gebabbel valt langzaam stil, wanneer de eerste noten gespeeld worden. Met zijn muziek vertelt hij verhalen die hij heeft verzameld tijdens zijn reis door Amerika. Met wat humor voegt hij leuke anekdotes toe die ervoor zorgen dat zijn nummers net wat meer betekenis krijgen.
 
De rust in zijn nummers wordt door het publiek goed opgenomen. Op wat jonge kinderen na, blijft het tijdens het hele uur stil en luistert men vol aandacht naar de folky liedjes. Landman brengt deze middag vrijwel alleen nummers van zijn EP ‘A Bargain Between Beggars’ en zijn debuutalbum ‘Colours And Their Things’. Echter laat hij ook horen wat hij kan met zijn versie van het nummer ‘Stay High’ van Tove Lo, zoals hij eerder ook liet horen tijdens de radioshow van Giel Beelen op 3FM. Niet voor niets is hij eerder deze maand door diezelfde radiozender uitgeroepen tot ‘Serious Talent’.  

Toch merk je tegen het einde aan dat hij erg bescheiden is, overweldigd door het applaus dat alsmaar door gaat. Onversterkt speelt hij als toegift nog het nummer ‘Honey’, iets dichterbij het publiek. Wederom kun je een speld horen vallen in de zaal. Verdiend, want Landman zorgt voor een heerlijke ontspannen sfeer zo op de laatste warme zondagmiddag van het jaar.

Gezien: Emil Landman. Mezz, Kleine Zaal, zondag 19 oktober 2014.