Stevious: intieme muziek voor bij het haardvuur

Jazz en pop in een charmant jasje

Tekst: Kyki Vermaire, foto's: CAPRIBEE livesessions ,

Op een unieke locatie in Breda organiseert CAPRIBEE live sessies voor nationale- en internationale artiesten. Zij treden op in een eeuwenoude boerderij. Deze tweede sessie is het de beurt aan Stéphanie van Stockum en Wouter van den Buuse. Samen vormen zij de akoestische act Stevious. Covers en eigen songs vullen de ruimte en zorgen voor een intieme avond.

De sessie wordt georganiseerd door CAPRIBEE: een videoproductiebedrijf dat artiesten een podium biedt én naderhand video- en fotomateriaal van het optreden. Later deze maand gaan wij CAPRIBEE en haar jonge initiatiefneemster interviewen. 

Het publiek heeft zijn best gedaan kaartjes te bemachtigen en dat zorgt wederom voor een uitverkochte sessie. De zolder ziet er mooi en verzorgd uit met kaarsen en kussentjes. Wanneer iedereen zijn plekje (kussentje) heeft gevonden kan Stevious beginnen. Zij spelen een cover van Norah Jones ‘Dont Know Why’. De zwoele stem van Stéphanie zorgt voor een prettig gevoel en warme klanken vullen de ruimte. Links en rechts neuriën mensen mee met het bekende nummer. Stéphanie praat tussen de nummers de set aan elkaar en legt bijvoorbeeld uit waar het eigen nummer ‘Fairytales’ over gaat. Het nummer beschrijft de band tussen twee mensen. Dit hoeft niet altijd een een liefdesrelatie te zijn, maar kan wel nèt zo intens aanvoelen. Het publiek is stil en kijkt geboeid toe. Het gitaarspel van Wouter past goed bij de zang en mag soms nog wat sterker. Het duo is zeer recentelijk met elkaar gestart, dus wat dat betreft mogen wij niet klagen. Er is zeker sprake van een “magical feeling” tussen tussen gitaar en zang.

Stevious speelt het nummer ‘Put Your Records On’ van Corinne Bailey Rae, gevolgd door het eigen nummer ‘MTV’. Het origineel is een dance uitvoering in samenwerking met Grande Vue. Deze akoestische versie mag zeker in een volgende set terugkomen. Het spreekt ons aan en vraagt om meer eigen werk. Het publiek zorgt voor kippenvel op de armen van gitarist Wouter en hij vergeet bijna verder te spelen na de lange uithaal van Stéphanie tijdens het nummer ‘At Last’ van Etta James. Stevious speelt een derde eigen song ‘Her Shadow’ genaamd. Songs van Al Green en John Legend komen nog voorbij en de set eindigt met het nummer ‘Wade In The Water’ van Eva Cassidy.

Een mooie memorabele avond met vriendelijke en toegankelijke songs. Zeker de moeite waard om nog eens te beluisteren, thuis of live. Stevious is serieus op weg een professionele set neer te zetten en is deze avond met vlag en wimpel geslaagd.

Gezien: Stevious. CAPRIBEE livesessions, vrijdag 10 oktober 2014