Recensie: ‘The All Seeing Eye’

Revölvo’s tweede is ook voer voor de moshpit

Tekst: Daniël Hereijgers ,

Revölvo presenteerde zondag 28 september het nieuwste album ‘The All Seeing Eye’ in de grote zaal van Mezz. Het was een viering van vijf jaar Revölvo, de release van de opvolger van debuut ‘Older Wiser Louder’ én het afscheid van drummer Vince. Zondagmiddag van drie uur tot iets na half negen was er rock, Revölvo en punk met optredens van bevriende bands Cape, Cross+Eyed And Banished en Team Wasted. Net als elke betalende bezoeker kregen wij de cd mee naar huis.

Het album opent met ‘March’ een opname van sirenes en militaristische paradepassen, vergezeld van een lang drum intro en de eerste gitaar ergens rond de dertigste seconde. Een trage rock riff volgt en met een beetje bas gaat het naadloos en volledig instrumentaal over in ‘Life Takes It’s Shot’. De militaire toon blijft, het refrein is met “rolling with the punches” herkenbaar en onthoudbaar. Verder weinig tekst en een weinig opbeurende boodschap. Daar brengt ‘Guilty Little Pleasure’ iets meer verandering in, bassist en zanger Dave ‘zingt’ ook meer, met in de tweede helft een ‘wo oh oh’ meerstemmige meezinger. Vreugde op z’n Revölvo’s.

‘The All Seeing Eye’ heeft een gevarieerder geluid dan debuut ‘Older Wiser Louder’. Dat is ook verderop te horen in de cover ‘Antisocial’ van Franse hard rockband Trust (doet het live nu al zeer goed) en het ook zeer meezingbare ‘Coming To Your Town’, door gitarist Tank al tot skatepunk nummer gebombardeerd dat als centrale boodschap “We’re doing it for you!” lijkt te hebben. En dat zowaar gezongen wordt! Maar het oorlogsthema en testosteron en muziek gemaakt voor de pit overheerst toch weer op dit album. Pak bijvoorbeeld ‘Tribes’, dat lijkt op Iron Maidens ‘Run To The Hills’ maar dan zonder de hoge zangstem en vanuit de agressor bekeken, ‘Omaha Beach’ met een metal begin en donderend ritme, ‘Heads Will Roll’ en misschien wel vooral ‘We Pay With Blood’, een anthem voor de loopgraaf met een Vanderbuyst-achtig begin. Titeltrack ‘The All Seeing Eye’ sluit het album af. Het begint met een beetje drum ‘n’ bass heel atypisch voor Revölvo maar ontaardt al snel in een ouderwetse meebruller. Weer zijn het de rifjes die het hem doen in deze track over het verlies aan privacy en de macht terug pakken.

Er zit wat meer variatie in ‘The All Seeing Eye’, echter hoeven liefhebbers van Motörhead, AC/DC en andere stevige rock, metal en speedrock met herkenbare riffs en meezingbare teksten niet te vrezen. Revölvo is Revölvo gebleven.