Slechts handjevol mensen bezoekt Popronde in Mezz Kleine Zaal

Fotoverslag van Eveline Vroonland en The Road Home

Tekst & foto’s: Sanne van Hassel ,

Het reizend festival Popronde was ook dit jaar weer te vinden in het centrum van Breda, met de nadruk op het centrum. Het 3FM Serious Talent podium in de kleine zaal van Mezz lag klaarblijkelijk te ver van de andere locaties af want het trekt namelijk weinig bezoekers. Dat is jammer, want Eveline Vroonland en The Road Home verdienen beter. In de grote zaal staat overigens Waylon voor een uitverkocht huis.

Slechts een handjevol mensen staat in de zaal als Eveline Vroonland het podium opstapt om 20.30 uur. Een minimalistische setting waarbij Vroonland achter haar vertrouwde en bekende loopstation staat. Vooraf opgenomen geluiden en woorden begeleiden haar door haar optreden heen, wat er voor zorgt dat er complete nummers ontstaan. Veelal zingt ze met haar ogen gesloten en dat is in dit geval misschien maar beter ook. Tijdens haar optreden komt er helaas niemand meer de zaal binnen gewandeld, maar degenen die Mezz Kleine Zaal wel bezochten, blijven staan. Logisch, want de spontane en vrolijke zangeres weet het publiek twintig minuten lang te vermaken met lieve liedjes die opbouwen naar een climax. Volgens Vroonland is dit één van de laatste optredens met loopstation, want binnenkort zal ze het podium betreden met band en onder een nieuwe naam. Nu maar hopen dat ze haar authenticiteit niet verliest op die manier.

Een uur en tien minuten later is het pas tijd voor de tweede act in Mezz Kleine Zaal: The Road Home. Het aantal personen voor het podium heeft zich verdubbeld, maar dat betekent helaas nog steeds dat de zaal erg leeg is. The Road Home krijgt, in tegenstelling tot Eveline Vroonland, een uur de tijd om te spelen, wat er voor zorgt dat het publiek tijdens dit optreden wat meer los komt. Met de gebroeders Christoffel op zang spelen ze het ene na het andere aanstekelijke punkrock nummer waarbij de hoofdjes in de zaal wel op en neer moeten gaan. De moshpit van welgeteld drie personen is misschien niet nodig, maar geeft wel aan dat deze heren uit Enschede weten hoe ze een publiek moeten vermaken. Volgende maand zijn ze terug in Breda voor een welverdiende herkansing met waarschijnlijk wat meer publiek, als support act van Vandenberg’s Moonkings in de grote zaal.

Lees ook ons verslag van een rondje Popronde in de binnenstad.