Surf & Turf Fest: Iguana Death Cult en Liquor Store in Pier 15

Reverb & fuzz & gratis

Tekst: Daniël Hereijgers ,

Vrijdag 21 november staat in het gloednieuwe Bredase skatepark Pier 15 een gloednieuw muzikaal evenement op het programma: Surf & Turf Fest. Je krijgt dan, gratis, de kans om Iguana Death Cult en het Amerikaanse Liquor Store te zien spelen. Het wordt een avond vol surf, garage, psychedelica en beat. En je kunt er eerst nog een hapje eten ook als je wilt! We vroegen een van de organisators, Martijn van der Meeren om tekst en uitleg.

Wie zijn jullie?
“Wij zijn een groep vrienden uit Breda met een gemeenschappelijke muzikale interesse. Wij spelen zelf in verschillende bandjes, uiteenlopend van psychedelic tot garage, geïnspireerd door de jaren zestig en zeventig, maar wel in een nieuw jasje.”

Waarom organiseren jullie Surf & Turf Fest?

“Binnen de genres muziek die wij luisteren en spelen is in Breda nog niet veel te beleven. Surf staat voor reverb en turf staat voor fuzz. Op onze Surf & Turf avonden willen we deze twee elementen bij elkaar brengen. We beginnen altijd mellow en groovy, maar willen wel met een knaller kunnen afsluiten. Door dit in een avondvullend programma te steken, dat kosteloos toegankelijk is, hopen we ook liefhebbers van buiten Breda aan te kunnen trekken.”

Je kunt ook komen eten?
“Jazeker! Onze vrienden van Smaaker nemen de keuken van Pier 15 over om tusen 19:00 uur en 21:00 uur overheerlijke Surf & Turf Burgers te bakken. Een bodem waarmee je er gegarandeerd de hele avond tegenaan kan.”

Kun je je alleen aanmelden via het Facebook event? Is aanmelden wel nodig of alleen voor het eten?
“Aanmelden is enkel nodig als je wilt mee eten. De mannen van Smaaker koken met verse producten. Daarom willen ze weten hoeveel ze moeten inkopen. Aanmelden voor het eten kan simpelweg door een mailtje te sturen naar info@smaaker.nl. Wees er wel snel bij want er zijn maar beperkt plaatsen.”

Hebben jullie meer plannen in Pier 15 met Surf & Turf of andere muziek?
“Surf & Turf Fest moet een terugkerend evenement worden. Afhankelijk van de opkomst bij de eerste editie willen we het minimaal vier keer per jaar gaan doen. Er zijn zoveel te gekke bands die wij nog wel eens met Breda willen delen. We zouden elke maand wel een Surf & Turf Fest kunnen doen! In Pier 15 zullen sowieso meer muziekavonden worden georganiseerd. Elke vrijdag wordt er een platenverzamelaar uitgenodigd die in een huiskamersfeer zijn platencollectie mag afspelen. En ik verwacht ook zeker nog wel thema-avonden in andere muziek genres. De genres die wij gaan programmeren variëren van surf en psychedelic tot garage.”

Waarom in Pier 15?
“Muziek en skateboarden zijn onafscheidelijk met elkaar verbonden. Veel van de bands die wij luisteren, hebben we voor het eerst gehoord in skateboardfilms. Dat maakt het te gek om Surf & Turf juist in Pier 15 te doen. Daarnaast zijn wij goed bevriend met de organisatie van Pier 15. Ze hebben een hele vette kantine gebouwd en hadden bij de schetsfase van het project al een vaste podiumplek ingepland.”

Welke extra's zijn er, behalve de Surf & Turf burgers?

“Grey, de nieuwe platenzaak van Breda, zal een deel van zijn collectie uitstallen voor verkoop. Hierbij zitten niet alleen maar classics, maar ook nieuwe releases. Een Amerikaanse band voor de eerste editie van Surf & Turf Fest, Liquor Store, is denk ik ook wel een extra kers op de taart. En niet te vergeten dus de Surf & Turf Burgers van Smaaker!”

Is het alleen voor skaters? Of juist heel breed?
“Iedereen is welkom, maar mocht je nog een truc willen wagen in het skatepark dan kan dat die avond tot 22:00 uur!”