Lookapony speelt in volle galop in Mezz KZ

Tekst: Annick de Wit, foto’s: Robbert Nijs ,

Afgelopen zaterdag presenteerden V00d00 GOLD dj’s en Proud Of The South de Eindhovense band Lookapony in Mezz Kleine Zaal. Het was weer een tijdje geleden dat Lookapony voor publiek speelde. Ze waren uitgelaten en zaten barstens vol energie.

Jasper Grave (leadzang/gitaar), Jeroen Cremers (drums), Tijn Schrobers (bas) en Mats van den Broek (gitaar) vormen deze levenslustige band en bestijgen enthousiast het podium. Mezz Kleine Zaal verandert in een garage-achtige ruimte, niet qua looks, maar qua sfeer. Want de kunst die Lookapony uitvoert, is garagerock. De drumstokken vliegen om de oren van de bandleden want drummer Jeroen is fanatiek en het podium is wat te klein voor de beweeglijkheid van zanger Jasper. Maar dat mag niet deren. Hij zit volledig in zijn element: "Ik ben zeer content vanavond. Ja, leuk!" Tijn doet het ook vermakelijk als bassist en plaatst zich zelfs voor eventjes op een voetstuk, lees de bass drum. Wat opvallend is, is dat gitarist Mats een beetje afgezonderd aan de linkerkant van het podium staat en minder opgaat in het collectief. Toch richt hij zich achteraf, net als de andere bandleden, met een grote tevredenheid over het optreden tot het bier.

Na een periode van veel nieuw materiaal schrijven, was het weer tijd voor een optreden. Aan ons was de eer om één van die nieuwe nummers live te mogen beschouwen. Dat Lookapony een ruige band is, mocht al duidelijk zijn, maar het kan dus nóg ruiger. Zelf zouden de heren het vuiger noemen, als in nóg vadsigere rock dan ze al maakten. Dit is iets positiefs, en maakt ons nieuwsgierig naar het nieuwe album dat begin 2015 uit zal komen. Ze zien zichzelf graag staan op Lowlands en Eurosonic/Noorderslag, en melden die gebeurtenissen ook al als feiten. Wij zijn benieuwd of deze doorbraak echt gaat plaatsvinden, maar hopen er zeker op. Lookapony vond Mezz "sick" en zowel het publiek als 3voor12/Breda kunnen dit beamen.

Gezien: Lookapony. Mezz Kleine Zaal, zaterdag 8 november 2014.